RECEPT | Portobello-burger met gebakken ei

Soms ben ik echt helemaaaaal klaar met die standaard hamburgers. Als het aan Le Husband ligt dan eten we ze dagelijks, kan ie hebben, ikke niet. Binnen 2 weken zit ik dan dichtgeslibt en ben ik 10 kilo zwaarder haha! Met de komst van onze HelloFresh box, kon ik kiezen voor een vegetarische burger, weer eens wat anders als een vegetarische pizza haha. Toch het gevoel van een hamburger, maar toch anders: een Portobello-burger met gebakken ei, en ik kan je vertellen: hij is lekkuuuuur!

Wat is nou weer een Portobello-burger?

Ja dat dacht ik dus ook toen ik het zag staan, met name die Portobello. Maar de Portobello is dus een beetje een uit de kluiten gewassen champignon. Enorm! Hij heeft een kastanjebruine hoed en is een flinke zware jongen, hij heeft een aardse, nootachtige smaak. Het is een robuuste, vlezige paddenstoel en daarom uitermate geschikt als vervanging van een hamburger. We gaan hem maken met Nikola aardappelen en een gebakken eitje.

Wanneer je net als ik, graag meer vegetarisch wilt eten, raad ik je ook aan om thuisleven.nl in de gaten te houden. Bekijk bijvoorbeeld eens dit lekkere vegetarische tjap tjoi recept!

Ingrediënten voor Portobello-burger met gebakken ei

De volgende ingrediënten zijn op basis van 4 personen. Mocht je nu met meer of minder mensen zijn, dan mag je mij gerust mailen, dan stuur ik je de juiste verhoudingen toe. Het voorbereiden en klaarmaken van dit gerecht duurt ongeveer 45 minuten.

  • 1 kilo Nicola aardappelen
  • 4 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 4 theelepels gedroogde tijm
  • 2 rode uien
  • 2 courgettes
  • 4 x Portobello
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 4 hamburger bollen
  • 4 eetlepels mayonaise
  • Tabasco op smaak
  • Olijfolie 4 eetlepels
  • 4 vrije uitloop eieren
  • 2 eetlepels roomboter
  • peper & zout naar smaak

Allergenen: Let op dit gerecht bevat gluten, melk/lactose en kan sporen bevatten van noten, pinda’s, soja en eieren.

Benodigdheden:

Voor het bereiden van de Portobello-burger met gebakken ei heb je een hapjespan met deksel nodig, een bakplaat met bakpapier en een koekenpan.

Aardappelen bereiden

Verwarm de oven alvast voor op 210 graden en begin met het wassen van de aardappelen. Schillen is niet nodig, snijdt ze in smalle, lange partjes. Met schil vind ik zooooo lekker! Verhit nu 2 eetlepels olijfolie in de hapjespan en bak de aardappelen op middelhoogvuur, afgedekt voor zo’n 25-30 minuten. Na 20 minuten mag je de deksel van de pan halen en bij de laatste 2 minuten bak je de rozemarijn en tijm mee. Verder kun je op smaak brengen met peper (en zout).

RECEPT | Portobello-burger met gebakken ei momambition.nl nikola aardappelen

Groente snijden en in de oven

De rode ui snijd je in ringen en de courgette in dunne plakken.  Begin met het verdelen van de courgette aan de ene helft van de bakplaat (met bakpapier). Daarna leg je de Portobello ernaast, leg de open kant naar boven. Besprenkel alles met olijfolie en voeg naar wens peper (en zout toe). Dit bak je vervolgens 10 minuten in de oven.

Het vocht wat is vrijgekomen tijdens het bakken giet je voorzichtig uit de Portobello en daarna vul je de Portobello met de geraspte belegen kaas. Verdeel dan nog de rode ui over de courgette en bak dit alles nog eens 5-10 minuten in de oven. In die laatste 4 tot 6 minuten bak je de hamburger bol mee.

Eitje bakken en serveren maar

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak per persoon 1 spiegelei. Snijd daarna de hamburgerbollen open en beleg per hamburgerbol in de volgende volgorde: de Portobello, het spiegelei, de helft van de gebakken rode uit. De courgette en gebakken aardappelen serveer je ernaast en garneer je met de mayonaise. Wil je de mayonaise lekker pittig maken? Dan kun je hier de tabasco naar smaak aan toevoegen (echt een aanrader).

RECEPT | Portobello-burger met gebakken ei momambition.nl

Eet smakelijk! Ik ben benieuwd wat jullie van de Portobello-burger vinden, ik dacht namelijk dat ik het zelf helemaaaaaal niet lekker zou gaan vinden. Ik ben niet een hele erge champignon eter namelijk. Hier was ie dus wel een succes, le husband vond het iets minder, maar dochter (3,5) vond het wel echt goed te doen.

Liefs Cassandra

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.