RECEPT | Zomerse aardappelsalade met gerookte forel
Deze zomerse salade met aardappel en forel maakte ik op de camping in Frankrijk. De combinatie van zachte aardappelen en knapperige radijsjes zorgt voor een smaakvol contrast. Leia gaf me na het eten van deze aardappelsalade met gerookte forel zelfs een compliment: “Mama wat heb je lekker gekookt!” Hoppa die heb ik in de pocket! En dat met een gerechtje die binnen 25 minuten klaar is!
Hellofresh mee op vakantie?
Yepp, wij kregen de box binnen, vlak voor het moment dat we op vakantie zouden gaan. Ik heb 2 gerechten nog thuis gemaakt en deze aardappelsalade leek me wel wat voor op de camping, dus heb ik alles in de koelbox gedouwt. Die koelbox stond natuurlijk in de auto aangesloten zodat de producten niet zouden bederven.
Ingrediënten voor 4 personen
Om deze aardappelsalade te maken heb je in elk geval een pan met deksel nodig, een saladekom en en een kommetje voor de dressing.
- 800 gram krieltjes
- 800 gram sperziebonen
- 20 radijsjes
- 8 takjes verse dille
- 4 gerookte forelfiletjes (ongeveer 70 gram per filet)
- 8 eetlepels extra vierge olijfolie
- 4 theelepels mosterd
- 4 theelepels witte balsamico azijn
- peper & zout naar smaak
Allergenen: dit gerecht bevat vis en kan sporen van selderij bevatten
De aardappelsalade voorbereiden:
We beginnen met het koken van een flinke pan water (mocht je het lekker vinden kun je een snufje zout toevoegen, zelf doe ik altijd een beetje olijfolie). Was de krieltjes ondertussen en snijd de grote eventueel in kwarten. Schillen hoeft niet. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze vervolgens in 3 gelijke stukken.
Bonen en krieltjes koken
Kook de krieltjes in een afgedekte pan in ongeveer 12 tot 15 minuten gaar. De sperziebonen kook je na 5 minuten mee met de krieltjes. Giet het daarna af en laat het zonder deksel uitstomen.
Dille en radijs snijden, dressing maken
De radijsjes mag je schafen of in hele dunne plakken snijden. De dille hak je fijn. In een kom maak je de dressing van extra vierge olijfolie, de mosterd, het grootste gedeelte van de dille, de witte balsamico azijn en peper (en zout).
Aardappelsalade mengen en serveren
Met 2 vorken maak je de forel in kleine stukjes, beetje plukken. Let op, er kunnen wat graatjes achterblijven dus controleer dit voor je alles bij elkaar gaat mengen. Meng nu het grootste gedeelte van forel met de krieltjes, sperziebonen en radijs. Voeg vervolgens de dressing toe en indien nodig kun je weer verder op smaak brengen met peper en zout.
Verdeel de aardappelsalade over de borden en garneer met de overige forel en dille.
Eet smakelijk!
Meer makkelijke recepten
- Portobello-burger met een gebakken ei (vegetarisch)
- Platbroodpizza met groene pesto (vegetarisch)
- Zomerse salade met kipfilet en pesto
Bianca says:
Oehh dat ziet er lekker uit! In de vakantie maar eens proberen te maken x