4 huidverzorgingstips bij het dragen van een mondkapje

Door de coronacrisis is het normaal geworden om een mondmasker te dragen. Vooral wanneer je in een drukke winkelstraat loopt of veel met het openbaar vervoer reist. Maar wat doet het dragen van een mondkapje met je huid? In deze blog vertel ik je hoe je je huid gezond houdt in deze vreemde periode.

De invloed van een mondmasker op je huid

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar voor mij is het niet normaal om dagelijks een mondkapje te dragen. Ik ben geen tandarts of dokter dus voor mij is het geen dagelijkse kost. Sinds de laatste maatregelen draag ik wel een mondmasker wanneer ik met het openbaar vervoer reis of naar de supermarkt moet. Voor de huid is dit even wennen.

Normliter is de huid open en bloot, nu wordt de huid deels verstopt achter het mondkapje. Je huid droogt nu sneller uit omdat de ademhaling vocht uit de huid onttrekt. Tijdens warmte, ga je zweten onder het mondmasker en dit opgehoopte zweer kan de poriën verstoppen. Het nadeel is dat een mondmasker hierdoor voor huidproblemen kan zorgen zoals roodheid, acne en huidirritatie. Wanneer je hier al last van hebt, kan het dragen van een mondkapje dit verergeren.

De 4 beste huidverzorgingstips bij het dragen van een mondkapje

Wanneer je met regelmaat een mondkapje draagt, is het van belang om goed voor je huid te zorgen. Je huid heeft het zwaar en je mag het daarom in deze tijd wel wat extra verwennen. Gebruik deze 4 huidverzorgingstips bij het dragen van een mondkapje:

  • Reinig je huid twee keer per dag, in de ochtend en in de avond. Bijvoorbeeld met de The Body Shop Vitamine E Gentle Fasewash met een lichte, schuimige, romige textuur.
  • Breng na het reinigen een hydraterende dag- of nachtcrème aan om de  vochtbalans van je huid op peil te houden en te beschermen. Gebruik bijvoorbeeld de Vitamine E Intensive moisture cream van The Body Shop. De crème met hyaluronzuur hydrateert je huid en zorgt ervoor dat je huid er op haar mooist uitziet.
  • Wees duurzaam en draag een wasbaar mondkapje van katoen. Katoen is zacht voor je huid en laat haar ademen.
  • Verwen je huid wekelijks met een gezichtsmasker voor extra hydratatie. Mocht je tips nodig hebben, bekijk dan al mijn masker reviews. Daar zitten regelmatig lekkere hydraterende maskers tussen zoals dit masker van Fanllory!

Extra tip: krijg je last van je huid door het dragen van een mondkapje? Smeer haar dan in met The Body Shop Aloe Soothing Eye & Lip Contour Care. Deze crème heeft een rustgevend, verkoelend effect en kan tekenen van een gevoelige huid verlichten. Helpt je huid te beschermen tegen uitdrogen door het vochtgehalte op peil te houden. Bevat geen alcohol, kleur- of geurstoffen of conserveringsmiddelen.

De 4 beste huidverzorgingstips bij het dragen van een mondkapje

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.