Baby Recept | Rundvlees met tomaat

Omdat ik de babyhapjes vaak voor meerdere keren bereid, eet onze kleine man geregeld het zelfde gerecht. Maar ja als je vaak het zelfde eet kan het gaan vervelen. Eerst at hij alleen maar banaan en zoete aardappel, nu hoeft hij dit niet meer en geeft hij de voorkeur aan kiwi gold en vis met rijst. Ik probeer dan ook meerdere smaken in te vriezen, zo kan ik per dag afwisselen. Dus deze week gaan we voor een lekkere Hollandse pot, een lekker lapje rundvlees met tomaat en aardappel. Een lekkere voedzame en volledige maaltijd voor je kleintje! Het gerecht zoals ik het heb gemaakt is heel even met de staafmixer bewerkt en heeft dus stukjes.Bereidingstijd: 25 min
Voor ongeveer 3 maaltijden

Ingrediënten

  • 180 gram aardappel
  • 80 gram rundvlees (minute)
  • 180 gram tomaatjes
  • 50 gram doperwtjes (diepvries)
  • Een halve rode paprika
  • 1 ei
  • Scheutje olie
  • Basilicum (optioneel)

Bereiding van de rundvlees met tomaat

  • Bak de rundvlees lapjes a la minute in 2 minuten gaar in een koekenpan met een scheutje olie. Zorg ervoor dat het lapje gaar is maar niet te bruin word. Laat het vlees afkoelen zodat je het in kleine hapklare stukjes kunt snijden.
  • Snij de aardappel in kleine blokjes. Afhankelijk van de soort aardappel kook je deze in ongeveer 15 minuutjes gaar. voeg de laatste 8 min het ei en de doperwten toe bij de aardappel.
  • Doe de hele tomaatjes en gesneden paprika in het stoommandje boven op de kokende aardappel. Stoom dit 15 minuten.
  • Haal de velletjes van de tomaatjes af. Meng alles door elkaar en pureer eventueel even met een goede staafmixer.

Door de tomaat is het best een lekker smeuïg hapje. Als je dit hapje uit de vriezer haalt kan het zelfs een beetje waterig zijn. Als je het hebt laten ontdooien kun je er wat vocht afgieten. Mijn kleine man heeft er heerlijk van gesmuld!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.