Babykamer van Robyn: DIY, wit en hout

Een van de leukste dingen toen ik zwanger was, vond ik het maken van de babykamer. De opties zijn eindeloos, inspiratie vind je overal, check deze handige blog namelijk eens om inspiratie babykamer op te doen, en je wilt natuurlijk het beste en mooiste voor je (eerste) kindje. Dit is de babykamer van Robyn geworden: een meisjeskamer met beetje roze, maar niet tuttig.

De babykamer is de kleinste slaapkamer in ons huis en is 3 bij 2 meter. We wisten dat we een meisje kregen en ik ben gek op roze, maar we waren het er ook over eens dat niet alles roze werd. En zeker niet te schattig

Babykamer Robyn Noé - Jacky Lispet

Het werd een kamer waar wit de basis is, met hout en een beetje grijs. Eigenlijk net als de rest van ons huis.
Aan de hand van de foto’s zal ik uitleggen wat we met de babykamer gedaan hebben.

Wieg of ledikant in de babykamer?

Babykamer Robyn Noé - Jacky LispetBabykamer Robyn Noé - Jacky Lispet

Al verschillende generaties hebben hun eerste maanden in onze familiewieg geslapen, nu was het de beurt aan Robyn. Mijn moeder heeft de wieg opnieuw bekleed met stof die ik had uitgezocht en die bij het kamertje paste: wit met grijs.

De eerste paar weken stond de wieg naast ons bed, daarna in haar eigen babykamer. Nu met 5 maanden wordt ze te groot voor de wieg, binnenkort zet ik het ledikantje op.

Voedingsstoel

Naast de wieg staat de Poang stoel van IKEA, met een plaid en een kussen erop; staat gezellig. Ik had bedacht hier nachtvoeding in te geven, maar door de keizersnede kon ik de eerste weken lastig mijn bed uit en Robyn sliep al vrij snel door. De stoel is eigenlijk nooit gebruikt.

Op deze wand hebben we een lambrisering aangebracht – zelf grof gebeitst in dezelfde kleur als het andere hout in de kamer. Met een roze latje erop, in de kleur die meer terugkomt in de kamer.

Zelfgemaakte commode

Babykamer Robyn Noé - Jacky Lispet Babykamer Robyn Noé - Jacky Lispet

We konden geen commode vinden die we mooi vonden én die betaalbaar was. Dus hebben we de Tarva kast van IKEA verbouwd. Wit geschilderd en het hout gebeitst, een ander blad erop, lederen handgreepjes bevestigd en in de lades marmerlook plakplastic zodat het makkelijk schoon te maken is.

Door het grotere blad kunnen er, naast het aankleedkussen, nog wat spulletjes op staan die we elke dag gebruiken.

Aankleding rondom de commode

Babykamer Robyn Noé - Jacky Lispet Babykamer Robyn Noé - Jacky Lispet

Aan de zijkant zitten drie witte ‘takjes’; haakjes bij de Loods5 vandaan waar we Robyn’s badcape of handdoek ophangen.

Onder het uitstekende blad paste mooi de wasmand; een gepersonaliseerde opbergzak van Bulbby. Met handvatten – vond ik vooral leuk staan, blijkt in de praktijk superhandig om de bergen was mee te spelen naar de wasmachine op zolder.

Deze rechter muur in de babykamer heeft een grijze en een roze driehoek; uitgemeten en afgeplakt met tape en toen de kwast erover. Naast de commode staan drie kratjes van Aykasa met wat speelgoed erin.

Gordijnen met fairylights

Babykamer Robyn Noé - Jacky Lispet

Er hangt een wit verduisterend rolgordijn in het raam met wit linnen gordijnen om wat zachtheid te creëren . Op instagram had ik fairylights gezien: zachte lampjes in de hoek van de kamer. Dat heb ik hier gemaakt door een slinger lichtjes achter het gordijn te hangen zodat het licht was diffuus wordt. Ideaal lampje als Robyn naar bed gaat of eruit komt; de grote felle lamp hoeft niet aan, maar het geeft zo naast de commode genoeg licht om haar aan en uit te kleden.

Kruidenrekjes als plank

Babykamer Robyn Noé - Jacky Lispet

Twee kruidenrekjes van onze Zweedse vrienden zijn witgeschilderd en hangen ondersteboven zodat er een plankje en een rails ontstaat. Hier staan wat persoonlijke items op die ik regelmatig afwissel. Aan de rails hangt het geboortepakje van Robyn en ik hang er vaak de outfit voor de volgende dag op; lekker makkelijk in de ochtend!

Kledingkast voor de baby

Babykamer Robyn Noé - Jacky Lispet

Als kledingkast hebben we gekozen voor het Pax-systeem van IKEA. Ik vond de babykasten vaak maar onhandig; rare indeling, weinig planken en vaak niet zo hoog. Zonde van de ruimte boven de kast! Bovendien bestaat onze inloopkast uit Pax-kasten, dus we kunnen nu makkelijk een kast aanschuiven of verplaatsen naar de babykamer als dat nodig is.

De kast heeft dezelfde handvatten als de commode. We konden niet helemaal de kleur en kwaliteit lederen handgrepen vinden die we mooi vonden, dus op Castelfest kochten we zelf een stuk leer waar we de handvatten uitgesneden hebben. Het zit vast met hardware van de Gamma.

Een beetje van jezelf en een beetje van de winkel

De babykamer is voor ons een fijne mix van gekocht en zelf geknutseld, wat het een persoonlijke touch geeft. Het is stoer (door het hout en de hoeken), maar toch zacht en meisjesachtig door het roze en de stoffen.
We vonden het belangrijk genoeg kastruimte te maken voor kleertjes, speelgoed en de voorraad luiers en babymeuk en ook dat is gelukt.

En toch kriebelt het stiekem om weer wat te veranderen… Je ziet zo veel leuks voorbijkomen dat ik steeds weer geïnspireerd raak. Instagram made me do it!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.