Body positivity Tag | Over onzekerheden en zelfacceptatie

Zo’n 80% van de vrouwen baalt van haar lijf. Daarnaast heeft 90% van de vrouwen al wel een keer gelijnd in haar leven. Count me in, meerdere keren. En nu. F. it. Nu heb ik er geen zin meer in. Lieve mooie vrouwen, we zijn zoveel meer dan alleen maar gewicht. Dik staat niet gelijk aan ongezond mensen. Voor jullie heb ik de Body Positivity tag in het leven geroepen: 

Body Positivity Tag | Omdat jij er ook mag zijn!

Ik heb deze Body Positivity tag in het leven geroepen omdat ik om me heen zoveel vrouwen zie worstelen over hun gewicht, hun uiterlijke imperfecties (in mijn ogen schoonheden) en meer. Tegenwoordig lijkt het of je het perfecte plaatje moet zijn, maar niets is minder waar. Diversiteit is prachtig, jij bent prachtig. Knoop dat even in je oren oké? Goed zo! Ik ben zelf ook nog lerende, dus ik lijk nu heel erg stoer met mijn grote bek, maar ik ga ook nog regelmatig wel een keer op mijn plaat.

In de Body Positivity tag ga ik mezelf een aantal vragen beantwoorden over mijn lijf, mijn onzekerheden en hoe ik leer om van mezelf te houden. Zit jij ook in deze fase? Dan is de Body Positivity tag ook iets voor jou om naar te kijken, want geloof me. Je.Bent.Het.Waard. Dus denk je na de vragen, hey dat is echt mijn ding. Neem dan de Body Positivity tag gerust over, maar zou wel heel lief zijn als je momambition.nl even linkt als bedenker. Kan ik ook gelijk jouw antwoorden bekijken.

Wat versta jij onder Body Positivity en wat betekent het voor jou?

Body positivity staat voor mij voor diversiteit. Verschillende soorten lichamen, die allen op hun eigen manier prachtig zijn. Voor mij betekent het dat ik mijn lijf leer accepteren, dat ik van mezelf leer houden zoals ik ben. Zoals ik nu ben. En me niet laat beïnvloeden door media of andere meuk. Gewoon ik. Zoals ik ben. Want ik ben leuk zoals ik ben, want ik ben goed genoeg (zegt dit als een mantra haha!).

Want weet je. Wie heeft maatje nul als standaard bedacht? Kijk eens naar het verleden en de Romeinse tijd/ Griekse tijd. Al die vrouwen hadden bredere heupen en een buikje. Dat waren DE vrouwen die mannen wilden, dat stond voor schoonheid en rijkdom. Wat overigens ook nergens op slaat, want als je dus vol bent, heb je meer geld want je kan meer eten? Als je erover nadenkt is het toch heel krom? Alle lijven zijn mooi. En ben je gewoon echt NIET blij, dan moet je er wat aan doen en niet zeuren haha. Zo lekker nuchter en plat weer hiero.

Kijk eens naar een foto van jezelf, wat valt jou het eerste op? Hoe voel je je daarbij? (deel ook deze foto)

Ik zie putjes in mijn benen, rare knieën, maar ook een vrouw met rondingen en uitstraling. Een vrouw die zich niet meer laat tegenhouden door onzekerheden en anderen wil helpen in hun zelfacceptatie door als rolmodel te staan. We moeten weg met al die onzekerheden over ons lijf, we moeten stralen en elkaar up liften in plaats van naar beneden halen.

https://www.instagram.com/p/BjWh5gynvoO/?taken-by=momambition.nl

Noem nu twee mooie dingen aan je body waar je gelukkig mee bent!

Ik heb echt dikke billen waar ik enorm trots op ben. Dat is een beetje mijn trademark zegt Le Husband hier. Daarnaast vind ik mijn benen wel heel erg mooi, maar baal ik alleen van die putjes. Maar dat is een ding wat ik nu aan het leren accepteren ben.

Zelfacceptatie in de zomer: bikini of badpak?

Beide. Net na de geboorte van Leia droeg ik een badpak. Vorig jaar begon mijn selflovejourney en heb ik een bikini erbij geshopt. Tijdens onze vakantie heb ik daar ook flink in lopen paraderen. De kleur staat me goed (blauw, zie foto) en ik voelde me er ook echt goed in. Daarnaast heb ik dus ook gewoon een zwart badpak die alles strak trekt. Best debiel dat er dan van die cellulitis benen onder weg komen, maar hey dat ben ik en dat hoort bij mij.

In deze outfit voel ik me mooi

Deze jumpsuit van de Zara is één van mijn beste aankopen ever. Zodra ik hem aantrek voel ik me meteen mooi en heb ik ook het idee dat ik dit meteen uitstraal. Ik ben zo lang van de zwart en basic geweest, tegenwoordig heb ik het roer omgegooid en hangt de kast vol met printjes. En ik rock ze! Ik hou van ze en ze geven me een goed gevoel.

https://www.instagram.com/p/BjZ3bWon16f/?taken-by=momambition.nl

Hoe denk jij dat anderen jou zien? En hoe zie jij jezelf? Is dit in het verleden ook anders geweest? Zo ja, wat is hiervan de oorzaak?

Ik dacht altijd dat andere mensen mij dik en vadsig vonden. Soms denk ik dat nog steeds. Is een proces waar ik echt doorheen moet en moet leren om van me af te zetten. In het verleden is dit niet heel erg veel anders geweest. Ik ben vroeger best veel gepest en dat heeft wel een bepaalde schade achter gelaten. Die schade ben ik nu met alle kracht die ik heb aan het beperken en hopelijk krijg ik die kronkels volledig uit mijn hoofd.

De oorzaak van mijn zelfhaat is denk ik dat ik ben gepest, maar ook omdat ik ben opgegroeid zonder vader. Hij besloot ervandoor te gaan toen bleek dat mijn moeder zwanger was van mij en dat geeft je een gevoel dat je als kind niet wordt geaccepteerd door je eigen familie en in mijn geval vader. Kinderen kunnen daarbij erg hard zijn en op school is ook wel eens gezegd dat mijn vader is weggegaan omdat ik zo’n lelijk meisje zou zijn. Dat soort dingen doen pijn. Dat soort dingen blijven je altijd bij. Want negatieve dingen sla je als mens nou eenmaal makkelijker op dan de positieve.

Noem een overwinning van wat jouw lijf je heeft laten doen?

Mijn lijf heeft een leven gebaard, dat was al een hele overwinning op zich. Een kindje laten groeien, leven geven, vind ik echt iets wat nog steeds als onwerkelijk voelt. En ondanks dat ze te vroeg is geboren en ondanks mijn kritieke toestand, heb ik het geflikt. En kijk nou wat een prachtig mensje er om mij heen dartelt. Dat is puur en prachtig?!

Vind jij dat er meer size diversiteit in de media mag komen? (denk bijvoorbeeld aan curve model) en waarom?

Ja absoluut. Maatje nul is namelijk niet de standaard. We leven in een wereld met zoveel verschillende soorten, maten, culturen, sekse etc. Het is gewoon niet realistisch om dan een schoonheidsideaal van een maatje nul neer te plempen. Wij Westerse vrouwen zijn überhaupt al wat voller gebouwd. De typische Nederlandse vrouw is meestal een maatje 40. So What? Maat 40 is net zo prachtig als een maat 34 of een maat 54. Ik vind het gewoon jammer om te zien dat jonge meiden die standaard meekrijgen en daarmee al vroeg in hun jeugd beginnen met lijnen (been there, done that en ben ik er echt niet gelukkiger om).

Je favoriete body positivity instagram account:

Dat zijn er best wel wat eigenlijk. Ik ben bijvoorbeeld dol op Edith van Style has No Size, maar ook Shirley van Mommy to be is zo lekker normaal, geen perfecte feed, ook in de zelfacceptatie modus en gewoon zichzelf.

Je beste zelfacceptatie tip:

Je lijf is ontzettend bijzonder. Als vrouw kun je leven geven, hoe mooi is dat? Je hebt maar één lijf en je kunt er lief voor zijn en haar verzorgen of je kunt je lijf verafschuwen. Er verandert verder niets: want je lijf is je lijf. En dat zal ook altijd zo blijven. Dus accepteer. Accepteer je lijf zoals het is. Leg jezelf erbij neer dat jij geen Doutzen Kroes of een Sylvie Meis bent, maar wel dat jij, jij bent en leer houden van je eigen specifieke kenmerken.  Leer daarbij ook ajb anders naar mensen te kijken, iets met je best doen om de schoonheid te zien in ieder mens en in ieder lichaam. Want ieder mens is weer anders en elk lijf is weer uniek.

Last but not least: een opdrachtje: geef vandaag 5 andere mensen een compliment én wanneer je zelf een compliment krijgt: zeg dankjewel. Zeg niet dat dat ene jurkje maar 10 euro was of dat hij van de Mango is. Accepteer het compliment helemaal, je hebt hem namelijk verdient!!

De Body Positivity tag overnemen?

Laten we andere mensen inspireren met onze verhalen. Laten we ons kwetsbaar opstellen, waarbij onszelf ECHT laten zien. Geen filter, geen Pinterest perfect dingen. Gewoon the real deal. Neem jij de Body Positivity tag over? Dan zou ik het wel oprecht lief vinden als je mij als bedenker even linkt. Op die manier kan ik dan ook meteen je antwoord lezen <3

Alle vragen om de Body Positivity tag over te nemen:

  • Wat versta jij onder Body Positivity en wat betekent het voor jou?
  • Kijk eens naar een foto van jezelf, wat valt jou het eerste op? Hoe voel je je daarbij? (deel ook deze foto)
  • Noem nu twee mooie dingen aan je body waar je gelukkig mee bent!
  • Zelfacceptatie in de zomer: bikini of badpak?
  • In deze outfit voel ik me mooi
  • Hoe denk jij dat anderen jou zien? En hoe zie jij jezelf? Is dit in het verleden ook anders geweest? Zo ja, wat is hiervan de oorzaak?
  • Noem een overwinning van wat jouw lijf je heeft laten doen?
  • Vind jij dat er meer size diversiteit in de media mag komen? (denk bijvoorbeeld aan curve model) en waarom?
  • Je favoriete body positivity instagram account:
  • Je beste zelfacceptatie tip:

Voor nu ben ik in elk geval ontzettend benieuwd naar de antwoorden op de body positivity tag van Nicole, Kimberly, Judith & Marjo.

Liefs, Cassandra

12 thoughts on “Body positivity Tag | Over onzekerheden en zelfacceptatie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.