3 x bruiloft kledingtips voor de man

De zomer is in aantocht en dat betekend dat de bruiloft van mijn twee lieve tantes voor de deur staat en dat betekend ook flink shoppen. Want er moet natuurlijk een mooie outfit voor ons alle drie komen. Met deze drie bruiloft kledingtips voor de man maakt hij indruk, zonder uit de toon te vallen.

Houd je aan de dresscode

Een dresscode wordt niet voor niets gegeven. Houdt je hier alsjeblieft wel aan. Daarnaast zorgt een dresscode voor saamhorigheid en duidelijkheid.

Wat zijn die dresscodes dan precies?

  • Black tie : smoking
  • White tie : rokkostuum
  • Tenue de ville : kostuum met das en voor de andere dresscodes zijn er niet echt strikte regels.

kledingtips bruiloft man

Pak niet zomaar een kostuum of overhemd uit de kast

Wil je voor save gaan, dan is een kostuum altijd de makkelijkste weg, maar gebruik niet het kostuum met overhemd wat je bijvoorbeeld bij je laatste sollicitatiegesprek (of nog veel erger: bij een begrafenis) hebt aangehad. Een bruiloft betekent feest en bij een feest mag je investeren in een feestelijk kostuum. Wat je kunt doen is kiezen voor een bijzondere kleur, of juist opvallende knopen of stoffen met lichte glans. Dit geldt overigens ook voor overhemden, ga bijvoorbeeld even langs bij een overhemden specialist. En geloof me, het hoeft echt niet duur te zijn.

De basis voor een smart casual outfit op een bruiloft

Wil je graag iets anders dan een kostuum? Ga dan voor de smart casual look. Dit zijn de 3 basis elementen voor een zomerse bruiloft:

  1. Het overhemd. Schoon en gestreken. Ga voor clean: wit of blauw zoals de Circle of gentlemen overhemden
  2. De chino. Ze zijn er in verschillende kleuren en modellen. Wat ik persoonlijk altijd wel erg mooi en klassiek vind is de beige chino met een witte blouse. Daar past ook meteen elk kleurtje colbert bovenop.
  3. Het jasje. Draag een casual colbert, een jasje dat niet bij je kostuum hoort. Het jasje mag een uitgesproken kleur of materiaal hebben.

De basisregel hierin luidt: Kies één van de drie items in uitgesproken kleur of print en houd de andere twee lekker basic. 

kledingtips bruiloft man

Wat trekken wij aan?

Ik ben er zelf nog niet helemaal over uit. Wat ik wel weet is dat Leia en ik in het wit met zacht roze gaan, ik werd namelijk heel erg geïnspireerd door dit mooie moodboard voor bruidsmeisjes. Ik denk dat we voor Manlief daarom een mooi grijs kostuum gaan halen met een zacht roze overhemd, of juist een wit overhemd met een zachtroze stropdas. Ik vind die kleuren altijd erg mooi bij elkaar staan en zo zijn we meteen een mooi geheel samen.  Aan de andere kant… De Smart Casual Outfit is ook wel iets om over na te denken. Het is natuurlijk wel een zomerse bruiloft in Juli…. Dan is een kostuum wel erg zweterig…

Wat zou jij aantrekken naar een zomerse bruiloft?

13 thoughts on “3 x bruiloft kledingtips voor de man

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.