Cupcakes met liquor 43 | BakkenmetPetra
Cupcakes met liquor 43
Liquor 43…. Ja wat moet ik daar nu op zeggen. De bedenker van deze likeur heeft echt een sticker verdient! Een heerlijk drankje waarmee je ook gerechten een flinke boost kunt geven.
Voor deze keer heb ik gekozen om de liquor 43 te gebruiken in cupcakes. En wat is er nu beter dan de heerlijkste zoetigheid gecombineerd met het lekkerste drankje? Niks natuurlijk! Het is gewoon een orgasme in een muffinvormpje….beter dan chocola dus haha!
Cupcakes met liquor 43 Recept
Benodigdheden:
Voor de cupcakes: 50 gram boter, 150 gram basterdsuiker, 1 ei, 150 gram bloem, 5 gram bakpoeder, 100 ml melk, 30 ml Liquor 43, een klein beetje zout en cupcakevormpjes.
Voor de topping: 120 gram zachte boter, 250 gram poedersuiker, 1 el melk en 2 el Liquor 43.
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Mix de boter, de basterdsuiker en het ei in een schaal tot het helemaal glad is.
- Zeef dan de bloem en het bakpoeder erbij. Doe er nog een klein beetje zout bij. Spatel het er voorzichtig doorheen.
- Meng het melk met de likeur en giet het langzaam bij het deeg.
- Klop het mengsel nu goed door elkaar tot het luchtig is.
- Nu het deeg klaar is kan je het in de cupcakevormpjes doen. Ik gebruik ook de papieren vormpjes in plaats van alleen de siliconenvorm (Vorm van 12).
- De oven is onderhand wel voorverwarmd, dus kunnen de cupcakes erin.
- De baktijd is tussen de 15 en 20 minuten. Het ligt er vooral aan welke oven je gebruikt.
- Laat de cupcakes wel afkoelen voordat je de topping erop doet.
- Voor de topping meng je de zachte boter met het poedersuiker.
- In een ander schaaltje de melk met de likeur.
- Dan gaat het melk mengsel voorzichtig bij de boter en poedersuiker.
- Roer het dan door elkaar. En gebruik een spuitzak om de topping op de cupcakes te doen.
- Wil je het nog garneren? Dat kan. Je mag zelf kiezen wat je lekker vind. Sinaasappelrasp of hagelslag zijn voorbeelden daarvoor.
Vind je dit nu een leuk gerecht? Laat het mij dan even weten via de reacties hieronder of gebruik op social media #bakkenmetpetra… Maar voor nu….. eet smakelijk en geniet van je Cupcakes met liquor 43
Josan says:
Wat ik me afvraag, door het te verwarmen verdampt de alcohol dan?
Petra van der Poll says:
Nee, de alcohol zal nooit helemaal verdwijnen uit gerechten waar je drank bij gebruikt. Net zoals dat het niet uitmaakt of je het kookt, bakt of braad. En of je nu bier, wijn of iets anders toevoegd, de uitkomst blijft hetzelfde.