VT Wonen Beurs | Fotoverslag

Zaterdag 1 oktober ben ik samen met mijn vriendinnetje naar de VT Wonen Beurs geweest in de Amsterdam Rai. Een Woon beurs vol met de nieuwste trends op het gebied van interieur en styling. Ik was erg benieuwd want het was mijn eerste beurs. Kijk je mee naar het Fotoverslag van de VT Wonen beurs?

VT Wonen Beurs Amsterdam Rai 2016

Kortpittige kapsels & trolleys

Na een 2 uur durende trein rit kwamen we aan bij de Amsterdam Rai. De treinen zaten goed vol en heel eventjes hadden we het gevoel alsof we onderweg waren naar de HuisHoudbeurs. Een hoop dames met kort pittige kapsels passeerden de revue en ja hoor, ja. De trolleys heb ik ook gespot. Hmm niet het publiek wat ik had verwacht bij de VT Wonen beurs, maar desalniettemin was ik zelf ontzettend nieuwsgierig naar de beurs en wat het nou eigenlijk allemaal zou inhouden.

Ingerichte hokjes met inspirerende interieur trends

Bij binnenkomst van de beurs konden we praktisch direct doorlopen. We waren lekker vroeg, zo rond een uur of half 11 en we begonnen ons interieur avontuur aan de linker zijde. Allemaal hokjes ingericht als kamers en standjes met stationairy, woonaccessoires maar ook toiletten, tegels voor je badkamer, keukens en tapijten.

De ingerichte “kamers” had ik zeker wel verwacht. En daar heb ik ook wel veel aan gehad. Bepaalde kleuren die ik normaal gesproken echt niet kan waarderen vielen mij nu echt op en gaven mij een andere kijk op het interieur. Wat is donkergroen bijvoorbeeld ontzettend warm en chique in huis. Afgestemd met zwart of donkerbruine meubels en een vleugje gouden accessoires doen echt iets met mij. Daarnaast heb ik ook een enorme liefde gekregen voor de kleur Petrol. Een stoere donkerblauwe kleur die manlief helaas weer te kil vind. Jammer.

Ik hou van een mix tussen stoer, industrieel met design, Scandinavisch. Simpel, uniek, en een beetje qorky. Ik hou van “gekke”  interieur items. Je maakt mij dan ook echt blij met bijvoorbeeld een een vaasje in de vorm van een pistool of iets.

Werken op zonne-energie

Maar ik ben in elk geval een type die houdt van licht. Ik werk op zonne-energie om het maar zo te noemen. En ik voel me al snel verstikt in donkere ruimtes. De herfst en winter periode zijn voor mij dan vaak ook de maanden waarin ik mij wat futlozer voel en sneller een depri gevoel krijg. Dit los ik het liefste op met een licht interieur.

Mijn man de caveman

Manlief daarentegen is een echte caveman en het huis kan hem niet donker genoeg zijn. We grappen wel eens dat we onszelf zouden moeten opgeven voor het VT Wonen programma, weer verliefd op je huis, maar Marco ziet Victor Brand als een te grote concurrent dus dat feest gaat helaas niet door.

Wel hebben we besproken om allebei moodboards te gaan maken. Dit hebben we denk ik al wel een jaar geleden besproken, dus het moet er nog steeds van komen.

Weinig aandacht voor kinderkamers

Wat ik erg jammer vond aan de beurs is dat er niet heel erg veel aandacht werd besteed aan kinderkamers. Bij elkaar heb ik misschien een viertal kamertjes gezien en ik was hierin toch wel teleurgesteld. Wel scoorde ik bij het VT Wonen plein nog een paar gave letter interieur stickers om zo zelf een mooie tekst op de wand van Leia te plaatsen. Haar slaapkamer krijgt binnenkort een make-over omdat ze 2 wordt en dus ook een groot bed krijgt. Dit is dan ook de reden waarom ik het zo jammer vind dat er weinig aandacht aan kinderkamers is besteedt op de VT Wonen beurs.

Na een uurtje of 2 te hebben rond gelopen op de beurs hadden we het wel een beetje gezien. Onze telefoons stonden vol interieur kiekjes en we hadden genoeg inspiratie opgedaan. Of ik nog eens zal gaan dat weet ik niet. Misschien als ik een verbouwing in het geschied heb en dan ook al een tekening heb liggen dat ik daar kleuren op kan doen of kan gaan kijken voor een specifieke keuken.

Ben jij ook naar de VT Wonen beurs geweest? Of ben je van plan om volgend jaar te gaan?

 

One thought on “VT Wonen Beurs | Fotoverslag

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.