De magie van Calpe

Calpe, misschien heb je al gehoord van deze plek aan de Middellandse Zee vanwege de rijstgerechten, de Peñón de Ifach en de stranden. Nu is er een nieuw element dat veel mensen naar deze plek doet komen. Het huis met de rode muur, ontworpen door de Spaanse architect Ricardo Bofill. Dat de inspiratie vormde voor de populaire Netflix-serie The Squid Game. Vandaag gaan we je vertellen wat je kunt zien in Calpe. Je zult vast en zeker een diep verlangen voelen om je koffer in te pakken.

Levante

Dit gebied van de Levantekust is een van de meest populaire bestemmingen aan de Spaanse kust. Je hebt vast wel eens een vakantie in dit gebied doorgebracht. Zeker als je Benidorm al kent en hebt genoten van de stranden van de Costa Blanca. Dan is dit een goede gelegenheid om aan een ​​vakantiehuis Calpe te denken.

Wetenswaardigheden over Calpe

• Het is een plek met veel geschiedenis. Deze plaats is aantrekkelijk geweest voor alle inwoners van Spanje. De eerste gevonden overblijfselen dateren uit de bronstijd. Het was een belangrijke Romeinse enclave waarin garumfabrieken – een vissaus die in alle keukens van het rijk aanwezig was – en zoutfabrieken waren gevestigd.

• Doel van piraten. De Barbarijse kapers vielen deze landen herhaaldelijk aan. Uit de plunderingen ontstond de legende van Isabel, een jonge vrouw die erin slaagde hen weg te jagen door de rots in brand te steken.

• Meer dan de helft van de bevolking bestaat uit buitenlanders. Waarvan het grootste aantal Britten is.

• Het natuurpark Peñón de Ifach is een van de kleinste in de hele Valenciaanse Gemeenschap, het is slechts 50 hectare groot. Het is echter een van de meest bezochte in de regio: het ontvangt 100.000 toeristen per jaar.

• Penyal d’Ifac is een magische plek voor klimliefhebbers.

•  Aangepast toerisme. Calpe heeft een Strategisch Toegankelijk Toerismeplan zodat al de infrastructuur en diensten voorbereid zijn op mensen met elk type beperking: gehoor, visueel, cognitief of mobiliteit.

Het is ook goed bereikbaar vanuit Javea, een villa Javea is daarom ook een goede optie.

Wat is te zien in Calpe?

Calpe is een plaats die door de eeuwen heen is veranderd, maar die erin is geslaagd zijn mediterrane essentie en de erfenis van zijn inwoners te behouden.

• Bofill-huizen. De rode muur van Calpe is een labyrintische constructie van kleuren. Direct naast de deur staat een ander beroemd Bofill-gebouw, de Xanadú.

• Als je van foto’s houdt, moet je naar de Manzanera-baai gaan. Hier bevond zich de oude Manzanera-club, die nu is afgebroken en waarvan alleen de stenen constructies nog over zijn.

• De Peça-toren is een van de meest emblematische plekken in deze stad. Naast de overblijfselen van deze constructie zijn er ook die van de oude muur uit het einde van de 11e eeuw. Het is een typisch militair gebouw gemaakt van grote stukken steen en mortel. Ernaast ligt het charmante Plaza de la Villa.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.