6x Toffe DIY Huis decoratie ideeën

Eindelijk, na een hele zoektocht heb jij het perfécte huisje gevonden en je bent helemaal in love. Nu de inrichting nog. Opeens kom je erachter wat je allemaal moet kopen en dat valt toch een beetje tegen… Het kost zoveel geld! Heb je er wel eens over nagedacht om bepaalde items voor je interieur gewoon zelf te maken? Zo maak je het precies zoals je het zelf mooi vindt, kost het een stuk minder geld en bovendien kun je ontzettend trots je DIY verhaal vertellen wanneer mensen vragen waar je dat schattige tafeltje vandaan hebt. Dus, tijd over dit weekend? Ga aan de slag met deze leuke huis decoratie ideeën:

6x Toffe DIY Huis decoratie ideeën

DIY Huis Decoratie idee 1: Pallets

Met behulp van pallets creëer je een prachtige Scandinavische look in je huis. Waarschijnlijk tik je bij een bouwmarkt zo een aantal pallets op de kop voor nop. Het leuke hieraan is dat je er alle kanten mee op kunt. Je maakt er een salontafel van door een paar ijzeren poten eronder te zetten, een boekenkastje door ‘m te schilderen en op z’n kant te zetten, of zaag de helft eraf, maak er een paar haken aan vast en gebruik hem als fancy kapstok. Ook kun je er een heel gaaf zitje mee maken voor in de tuin. Schuur de pallet en schilder deze met buitenverf in een kleur die past bij de rest van je tuin. Bevestig aan alle vier de hoeken een stuk touw en hang hem hiermee op aan een dikke tak van een boom. Een paar kussens en kleedjes erop en jouw tuin is picture perfect! En dat voor die paar euro…

DIY Huis Decoratie idee 2: Tafel

Wil jij voor je make-up een leuk tafeltje onder je spiegel neerzetten, maar is de ruimte daar eigenlijk net iets te klein voor? Alleen een plank is ook zo saai. Fake it till you make it, je kunt die tafel er namelijk toch ook gewoon onder schilderen? Koop een potje muurverf in dezelfde kleur als je plank, zoek een leuk voorbeeld op, open hem op je Huawei GT3 hoesje met standaard en schilder de sierlijke poten, bijvoorbeeld in barokstijl, onder de plank. Dat is nog eens een originele tafel!

DIY Huis Decoratie idee 3: Hangplanten

Planten kun je op veel meer leuke manieren neerzetten dan alleen in een sierlijke pot op de grond of in de vensterbank. Heb je er bijvoorbeeld al eens over nagedacht om een hangplant te maken door een plant in een Macramé netje te bevestigen en deze in een hoek van je kamer te hangen? Van deze gave techniek maak je overigens ook allerlei andere prachtige creaties, van telefoonhoesjes tot armband. Of bevestig een aantal planken onder elkaar aan ijzeren kettingen en zet hier je planten op. Als jij fan bent van de industriële stijl, is dit de perfecte huis decoratie toevoeging aan jouw interieur.

DIY Huis Decoratie idee 4: Lampjes met touw

Op Pinterest zie je altijd prachtige tuinen en slaapkamers voorbij komen met super romantische lichtjes. Waar je die vindt? Geen idee. Hoe je die maakt? Zo: je neemt een aantal ballonnen, een pot lijm, touw of wol in de gewenste kleur en een snoer met lichtjes. Blaas allereerst de ballon op in de juiste grootte. Haal vervolgens een lang stuk touw door de lijm heen en wikkel deze op allerlei verschillende manieren om je ballon heen. Zorg dat je tafel is afgedekt met kranten, je telefoon in een General Mobile 4G hoesje zit en je handschoenen aan hebt, want dit wordt een kliederboel.

Breng vooral geen patroon aan, het is juist leuk als het een beetje warrig is. Als je tevreden bent over de omhulsels van je lampjes, laat je deze minimaal 5 uur drogen, prik je de ballonnen lek en bevestig je ze met een klein stukje draad om de lampjes. Reken maar dat jouw huis zo het toppunt van romantiek wordt!

DIY Huis Decoratie idee 6: Huisje voor je huisdier

Of je nu een hond, een kat of een konijn hebt: over het algemeen is het hok van je huisdier niet echt een mooie aanvulling op je woonkamer. Maar wie heeft gezegd dat je een lelijk ding neer moet zetten? Voor je hond maak je van steigerhout heel simpel een vierkante, lage bak. Leuke kussentjes erin en jouw hond heeft een heerlijke mand die ook nog eens matcht met de rest van je interieur. Heb jij een konijn als best buddy? Van een oud houten tv-kastje maak je zo een prachtig konijnenhok! Maak 4 plankjes aan elkaar in dezelfde grootte als de voorkant van het kastje en bevestig een groot stuk gaas hiertussen. Sloop vervolgens de voorkant uit je tv-kastje en maak op die plek in het kastje haken aan de zijkanten om de nieuwe voorkant aan te bevestigen. Jij blij, konijn blij! En een kat? Die slaapt toch overal, als het maar een beetje beschut is.

Welke onderdelen van je interieur heb jij zelf in elkaar gefrutseld?

afbeelding diy pallets inrichting via shutterstock

3 thoughts on “6x Toffe DIY Huis decoratie ideeën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.