Echt lekker slapen doe je pas onder het juiste dekbed

Moeite met in slaap vallen of de hele nacht lekker doorslapen? Lig je veel te vaak en veel te lang wakker naar je zin? Dan kunnen er tal van problemen en daarmee ook tal van oplossingen zijn. In veel gevallen ligt het een beetje bij jezelf, ervaar je bijvoorbeeld te veel stress of stap je nog te geprikkeld van alle schermpjes of dagelijkse beslommeringen je bed in. Maar ook niet zelden ligt het aan de ‘hardware’, aan je bed of aan je omgeving. Zaken waar je gelukkig een heel stuk gemakkelijker iets aan kunt veranderen zodat je lekker slapen kunt.

Zorg voor de juiste basis

Een tijdje wat minder lekker slapen, dat gebeurt ons allemaal wel eens. Vaak weet je zelf wel hoe dat komt. Je zit misschien even niet zo lekker in je vel. Je hebt het druk op je werk, je maakt je ergens zorgen om. Allemaal redenen waarom het slapen even wat minder makkelijk kan gaan. Vervelend, maar doorgaans wel van voorbijgaande aard. Wat je kunt doen om het slapen wat te verbeteren, is op dit soort momenten zeker in de avonden wat extra ontspanning inbouwen. Een warme douche of een lekker bad voor het slapen gaan, je zorgen even van je af zetten en zeker geen beeldschermen die je aandacht vragen.

Echt lekker slapen doe je pas onder het juiste dekbed

Het kan echter ook zijn dat het slecht slapen helemaal niet in je hoofd zit. Om echt goed te kunnen slapen, moet de basis namelijk ook in orde zijn. Je slaapkamer moet voorzien worden van frisse lucht, de juiste temperatuur hebben, niet te licht zijn en ook niet te gehorig. Je matras moet je lichaam goed ondersteunen, net als je hoofdkussen. Alleen als deze zaken in orde zijn, zal het slapen goed gaan en stap je uitgerust je bed uit.

Denk ook aan je dekbed

Ook je dekbed kan een rol spelen in de kwaliteit van je slaap. Een te warm dekbed kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je flink ligt te zweten, terwijl een te dun dekbed je tijdens een koude nacht rillend wakker laat worden. Een goed 4-seizoenen dekbed is in ons klimaat met zijn wisselende seizoenen vaak de beste keuze.

Slaap je samen met je partner onder een 2-persoonsdekbed? Dan kan ook dit ervoor zorgen dat je wakker ligt. Zeker als hij of zij veel beweegt in de slaap, kan dit jouw slaap verstoren. Alhoewel het knus lijkt om samen onder hetzelfde dekbed te slapen, kun je elkaar op deze manier ook flink in de weg liggen. Overstappen naar een 1-persoonsdekbed kan in dat geval de oplossing zijn.

Misschien net wat minder romantisch, maar wel een stuk beter voor je nachtrust.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.