Deze moeders zijn eerlijk over bevallen

Ben jij eerlijk over bevallen? Heb jij wel eens dingen verzwegen om een ander niet af te schrikken? Of vertelde je alles in geuren en kleuren? Bevallingen verlopen voor iedereen heel verschillend. Makkelijk, moeilijk, rustig, snel en soms tergend langzaam. Hoe het echt is, daar kun je alleen zelf over oordelen. Deze vrouwen vertellen eerlijk over hoe zij hun bevalling hebben ervaren: 

Charlotte

Voor zover een bevalling fijn kan zijn heb ik een hele fijne bevalling gehad. ‘s Avonds om half 9 braken mijn vliezen en ‘s ochtends om kwart voor 7 was ze er! Toen de verloskundige voor de eerste keer kwam zat ik al op 8 cm. Het persen was nog wel een dingetje maar ook dat is me uiteindelijk zelf gelukt. www.aukjeswereld.nl eerlijk over bevallen

Sarah

Na een weekje over tijd te zijn besloot dochterlief toch uit zichzelf nog te komen, de dag erna zouden ze gaan inleiden dus dat was best spannend. De bevalling zelf verliep vrij vlot, ik vroeg om een epidurale (ruggenprik) dus die verliep ook pijnloos. Wel had ik enorme stress omdat de hartslag van mijn dochter telkens erg daalde, om dan ook plots meteen de hoogte in te gaan tijdens de weeën. Na 9 uur arbeid was mijn kleine meid er, ik kreeg haar niet meteen bij me omdat  nagekeken moest worden (meconium in de baarmoeder), maar alles was goed en snel lag ze op mijn borst om samen te rusten. Hemels!

Kelly

Nooit gedacht dat ik twee week te vroeg zou bevallen bij een eerste zwangerschap, is natuurlijk niet erg twee week, maar het ging allemaal erg snel! Zo heb ik in elk geval ervaren, als té snel.. Mijn vliezen braken om 10 uur en rond half 12 was de verloskundige aanwezig. Er was nog niets aan de hand dus ze ging weer weg. Toen zij de deur dicht trok, begonnen de weeën om de minuut te komen. Om 12.30 uur kwam de verloskundige terug en na ongeveer 20 minuten moest ik naar het ziekenhuis waarbij ik nog een uur in de file heb gestaan naast een ander ziekenhuis (niet mijn eigen). Ik kwam aan bij de verkeerde afdeling,  (verloskundige had net voor mij een bevalling van 24 uur gehad dus die was een beetje moe geloof ik). In de verloskamer moest ik nog even wachten, maar dit lukte natuurlijk niet. Na tweemaal persen was Joshua er.. Het ging voor mijn gevoel zo snel en er gebeurde ook zoveel in die 4 uur tijd dat ik na de tijd echt dacht van, huh? Wat is er nou eigenlijk allemaal gebeurd?

Judith

16 uur hel met strippen, verlostangen, zuigpompen en 36 hechtingen die er na 6 maanden operatief uit moesten want baarmoeder mond was aan huid vastgemaakt… Overigens had ik al teveel in de ruggenprik gehad die verkeerd was gezet dus alles lekker gevoeld. De tweede kreeg ik morfine shots o.i.d. in een spuitje wat je steeds kon in klikken. De bevalling zelf was een uurtje persen, het gevoel dat je bekken uit elkaar breken, maar daarna klaar. Mag overigens nooit meer zwanger raken i.v.m. complicaties bij beide bevallingen. www.mommylovespink.nl eerlijk over bevallen

Priscilla

Bij mijn dochter heb ik 68 uur met rug,-en been weeën gelegen en zwaar dat het was.. Toen sloeg de arts groot alarm.. Dippen.. In zowel mijn als haar hartslag. Net op het nippertje een spoed keizersnede gekregen anders waren we overleden.. Voor mijn gevoel was dit het meest erge.. Ik kon niks en voelde me zeer alleen op dat moment. Bij mijn zoon zo’ mooie rustige (leek rustig haha) spoedkeizersnede. Hup ruggenprik liggen en de zenuwen kwamen.. Zou hij gaan huilen? Zal hij het gaan redden? En daar was hij! Schreeuwend♡Snel weg want hij had enorme kans om een klaplong te krijgen. Deze bevalling voelde voor mij aan alsof het de beste was!

Channah

In tegenstelling tot mijn zwangerschap had ik een super bevalling. Heftig, dat wel, maar na een ruggenprik mocht ik al gauw gaan persen en na een half uur is onze dochter geboren. Zo’n bevalling zou ik zo nog een keer doen. Dat maakt mij ook bang voor de toekomst, wat nou als de eventuele volgende hel is? www.bodyafterbaby.nl eerlijk over bevallen

Channa

Mijn eerste bevalling verliep volgens boekje (voor zover je dat kunt zeggen ;)). Mijn vliezen braken en de weeën kwamen op gang, met 6 centimeter ontsluiting besloot ik naar het ziekenhuis te gaan. Daar vorderde de centimeters langzaam tot ik op 8 centimeter te horen kreeg dat Jamie de weeën niet meer aan kon, zijn hartje begon tegen te sputteren. Vanaf dat moment werd het een hel, binnen enkele minuten stond mijn bed vol met personeel. Ik moest persen zonder persdrang en uiteindelijk zat ik op handen en knieën toen ze hem uit mij hebben getrokken. Hij zat vast met zijn schouder, schouderdystocie. Hij heeft er uiteindelijk gelukkig niks aan overgehouden. Bij mijn tweede bevalling werd ik ingeleid en dat verliep viel prettiger. Hoewel ik in een verschrikkelijke weeënstorm terecht kwam, had ik binnen drie uur de kleine meid in mijn armen. Die bevalling zou ik zo nog een keer over doen! www.somama.nl eerlijk over bevallen

Zo zie je maar dat iedere bevalling weer totaal anders kan lopen en het bij ieder persoon een andere impact heeft. Ik vind het persoonlijk wel mooi om zoveel verschillende verhalen te lezen hierover. Vind jij ook interessant om te lezen over andermans bevalling? Hoe is jouw bevalling verlopen? Soepel, moeizaam?

Zeg eens eerlijk, ben jij eerlijk over bevallen?

5 thoughts on “Deze moeders zijn eerlijk over bevallen

 • Ja hoor. Maar wordt daar over gelogen dan? Ik heb nooit de indruk. De meeste vrouwen vertellen in geuren en kleuren hoe het ging. En als ze zich een beetje inhouden tegenover een vrouw die bijna moet bevallen, vind ik dat juist wel sympathiek.

 • Bij Saphyra heb ik een kraambedpsychose gehad dus daar heb ik geen echte herinneringen meer aan.
  Bij Marleen heb ik een stortbevalling gehad. (eerste wee om 9.30 naar ziekenhuis gegaan om 10.00 kwamen we aan om 10.07 ziekenhuis bed om 10.15 bevallen en navelstreng al doorgeknipt)
  Er is maar 1 bevalling waar ik eigenlijk nooit details over deel. Dat is de bevalling van mijn doodgeboren dochtertje.
  toch te pijnlijk

 • Het is mooi om te lezen hoeveel verschil er is in bevallingen, waar het bij één heel snel gaat, duurt het bij de ander dagen.
  Mijn eerste bevalling liep niet zoals gepland, en daarover vertel ik gewoon zoals het was. Mijn tweede bevalling ging daarentegen weer supersoepel. In 3,5 uur van 0 cm ontsluiting naar dochter in mijn armen.

 • Zo verschillend voor iedereen en dus ook telkens andere belevingen omtrent de bevalling. Naar mijn gevoel duurde mijn bevalling heel lang, maar kreeg vrij vroeg een ruggenprik. Dus dat viel allemaal mee, gewoon wachten op de baby. Eenmaal de persdrang kwam, was de epidurale al uitgewerkt. Goeie 45min moeten persen, heel zwaar want was sterrekijker en wou niet goed indalen. Met een beetje extra hulp was onze vrolijke vent er. Na 6 maand vind ik nu dat ik een goeie bevalling heb gehad. In het begin was dat iets minder.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.