Food cravings tijdens de zwangerschap.

Food cravings tijdens je zwangerschap. Wat is dat nou precies? Heel simpel verwoord: Eetbuien of trek in een bepaald soort eten of drinken. Eigenlijk is dat niet zo heel erg vreemd hoor! Deze food cravings worden namelijk veroorzaakt door de zwangerschapshormonen. Hoeraaaa

 

Lieverd!! Ik heb zin in een patat pinda met een frikandel en o ja, ook een kroket!

Ja schat, het is al 23.00 uur…

Ja dus??

….

Komt dit je bekend voor? Dan kan je gerust zeggen dat je last hebt van food cravings tijdens je zwangerschap!

Last van food cravings?

Niet iedereen is hetzelfde, gelukkig maar! De een heeft last van food cravings de ander niet. In het begin van de zwangerschap kan het lastig zijn om erachter te komen wat je wel en juist niet mag eten tijdens je zwangerschap, maar je verloskundige kan je hier alles over vertellen.

Mijn food cravings.

Natuurlijk deel ik mijn food cravings met je!  Bij mij is het er namelijk niet bij 1 gebleven… Hallo zwangerschapskilo’s!

 • Patat en dan het liefst met veel pindasaus!
 • Caramel popcorn! Een zak is binnen 10 minuten leeg.
 • Oreo koekjes. Je weet wel die met zo’n dikke laag chocolade.
 • Kaas. Ja iets minder zoet maar toch heerlijk hoor. Dikke plakken snijd ik af!
 • Snickers ijsjes, helemaal op warme dagen gaat een doos er zo doorheen!
 • Heksendrop. Oke, te veel drop mag niet.. Maar af en toe hier wat van is toch heerlijk!
 • Jus d’orange. Drink ik normaal nooit! Nu maar al te graag.
 • Ik drink nooit, oke bijna nooit. Tijdens mijn zwangerschap al helemaal niet. En net nu ik zwanger ben heb ik opeens zin in wijn. Vreemd toch he??! Die laten we dan natuurlijk wel staan.
 • Winegums.. heerlijk. Hoe zoeter hoe beter! Het liefst de rode of paarse winegums.
 • En hoe kan het ook anders… Alles waar maar chocolade bij zit.

food cravings zwangerschap

Zo dat is een behoorlijk lijstje toch? Oeps! Iets meer dan verwacht. En eigenlijk kan ik het lijstje nog wel verder uitbreiden…

Food cravings van onze redactie.

Melissa: Cola! En melk, liters!!!

Melanie: Noodles!! En later in de zwangerschap melk.

Cassandra: Meloen en taart. O, en cola en uh patat van de mac. Hoe zouter hoe beter!

Shirin: Ik was bij de eerste echt super ongezond haha. Big Mac, Snickers, Bounty, Mars ( chocolade dus ) en ijs met slagroom. Bij de tweede zwangerschap super gezond.. Ik wilde alleen maar fruit en kleine porties. Super gek! Maar wel fijn!

food cravings zwangerschap

De food cravings van andere moeders:

 •  Kelly: Bij mijn dochter was het Haring! Het gekke was dat ik zowat kotsend bij die viskraam stond vanwege de geur maar ik moest en zou haring hebben…
  En chocolade, uiteraard niet tegelijk gegeten ?
  En bij ons zoontje was het chips heel veel chips…
 •  Maaike :Winegums en sinaasappelsap bij mijn eerste zwangerschap. Met name die eerste eet ik echt nooit normaal. De tweede keer was ik zo misselijk dat ik überhaupt alleen at omdat het moest, maar vet eten ging er beter in als normale dingen.
 •  Irma:  Heeeeeeeel veel van deze ijsjes!! food cravings zwangerschap
 • Maris Kaatje: Bier…..tot ik erachter kwam dat ik zwanger was?. Vond het al zo raar, normaal drink ik nooit bier.
  En rijstwafels met extra zout erop gestrooid. Zat zo een heel pak van die droge dingen naar binnen te werken.
 • Simone: Watermeloen en dubbelzoute drop!
 • Shifra: Ik ben gek op zure matten!? (Nu 34 wk zwanger). Maar sinds ik zwanger ben heb ik nu vooral dat alles van eten wat ik zie, méteen moet hebben. En het blijft ook door mijn hoofd spoken totdat ik het gegeten heb? Ik zag een keer de toetjes van Paula’s koe op een vrachtwagen voorbij rijden op de snelweg. Nog nooit gegeten, maar ik cravede er echt naar?❤️ Vandaag zag ik iemand zure staafjes eten, guess what er nu in huis ligt 
 • Laura: Bij de eerste frikandellen met satésaus, bij de 2e broodjes kip met kaas en mayo. Bij de derde eigenlijk niet echt cravings. Wel dingen die ik niet kon verdragen: water en chips ?
 • Veronique: Augurken met mosterd ?
 • Jodi: Graag deel ik met jullie mijn food craving: Ijsklontjes en het liefst crushed ice. Glas met ijs en beetje ranja en kouwen maar. 5 kilo per week gaat er doorheen.

Heb jij last gehad van food cravings? Wat was de gekste? Let me know!

Liefs Madelon

 

 

 

2 thoughts on “Food cravings tijdens de zwangerschap.

 • Eigenlijk valt het heel erg mee met rare voorkeuren. Het enige dat ik echt in grotere hoeveelheden eet zijn cherrytomaten. En mijn aardbeien kregen ineens suiker. ;-)
  Zoet eten kan ik nu wel echt meer waarderen maar zolang ik ervoor zorg dat dit niet te veel in huis is, is het prima te doen.

  Overigens wacht mijn lief volgens mij met smart tot het moment dat ik ‘s avonds wil snacken. ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.