Frittata met spek en groente: vers koken ondanks tijdtekort
Vandaag ga ik jullie laten meegenieten van een heerlijk frittata met spek en groente. Wil je weten hoe je deze maakt? Kijken!
Gezond, paleo én koolhydraatarm
Deze frittata met spek en groente past in meerdere eet-manieren. Ik heb deze zelf gemaakt als avondeten tijdens mijn C9-periode. Maar deze had ook perfect gepast in een koolhydraat-arm dieet. Zelfs zoonlief vond dit, ondanks alle groente die hij tegenwoordig verafschuwt, hartstikke lekker te eten. (Zolang je maar blijft zeggen dat het een ‘eitje’ is :) )
Frittata met spek en groente: wat heb je nodig?
- Broccoli – 100 gram, fijn gesneden
- Champignons – 200 gram, gesneden in plakjes
- Eén gesnipperde ui
- Rode paprika – een halve, in kleine stukjes
- Eieren – 5 stuks
- Geraspte 30+ kaas – 100 gram
- Amandelmelk – 100 ml
- Spekreepjes – 100 gram
Frittata met spek en groente: hoe maak je het?
- Bak eerst de spekreepjes en bak vervolgens in het vet wat vrijkomt de ui zacht.
- Voeg de champignons, paprika en broccoli toe en bak deze tot ze lekker zacht zijn.
- Verwarm de grill voor.
- Tik de eieren in een schaal en voeg de amandelmelk toe. Klopt de eieren los en voeg eventueel peper en zout toe.
- Doe het eiermengsel in de pan. Niet meer roeren, maar op laag vuur de onderkant en zijkanten goed stevig laten worden.
- Zet de pan onder de grill. Een paar minuten, totdat de bovenkant bruin wordt en het midden stevig is.
- Voeg eventueel nog wat geraspte kaas toe en grill nog heel even na.
- Haal de frittata uit de pan en serveer gesneden ‘taart’puntjes op een bord.
Eet smakelijk!
Vlijtig Liesje says:
Dit lijkt me wel wat! Ik heb het nog nooit gegeten maar ik houd van eenpansgerechten : )