Afslankbuddy | Alles over gezond drinken mét recept

Gezond drinken door Shirin – Toen ik begon met afvallen, en dit zal je misschien verbazen maar toen dacht ik echt niet dat ik veel fout deed wat eten en drinken betreft. Ik woog dik in de 80 kilo en at niet veel anders als mijn super slanke man. Maar waarom kwam ik dan alleen maar aan??

Hoe gezond drinken je kan helpen in het verliezen van gewicht

Nu een paar jaar later weet ik precies wat ik fout deed en een van mijn grootste inschattingsfouten waren toch wel mijn glazen sap.

Ik had elke avond als mijn man en ik op de bank zaten een pak sap naast de bank staan van zo’n 2 liter en die was aan het eind van de avond op. Je moet dan denken aan een pak appelsap, sinaasappelsap of Roosvice. En natuurlijk dronk ik over dag ook vooral sap, thee met suiker & koffie met koffie melk en suiker… Ik denk dan ook dat toen ik bewust mijn drink gewoontes ben gaan veranderen ik daar al de helft van mijn kilo’s van ben kwijtgeraakt.

Waarom is het zo onverstandig om je calorieën te drinken?

Tja waar zal ik beginnen, het is onverstandig om verschillende redenen.

Ik zal een lijst maken voor het overzicht:

 • Het tast je glazuur aan en dat betekend gaatjes!!!
 • Het barst van de suikers
 • Suikers zonder vezels (zoals sap) worden veel te snel opgenomen in je lijf, dit kan niet zo snel worden verwerkt door je lichaam en dat betekend dat het opgeslagen word als vet.
 • Suikers veroorzaken energie dips
 • Suikers worden in verband gebracht met onder anderen migraine
 • Suikers veroorzaken juist meer honger omdat je lichaam naar meer blijft snakken.
 • Sappen uit pakken bevatten zo goed als geen vitamines, en mineralen. Er zitten geen voedingsmiddelen in die je lichaam kan gebruiken of nodig heeft.

Mag ik nou nooit meer een sapje?

Nee natuurlijk mag dat wel maar met mate. Zelf kies ik gedurende de dag graag voor water infussions. Dus water met wat fruit erin om er een lekkere smaak aan te geven, thee, water, bruisend water en koffie. Vooral de thee van tastea is erg lekker!

En bij uitzondering voor wijn, een cola light (ook niet teveel van nemen vanwege de aspartaam), en verse sappen. De rootzooi uit pak laat ik tegenwoordig echt staan. Want zoals je hier boven in het lijstje kan zien voegen die niets toe in een gezond eetpatroon. Dus dan moet je het wel heel erg lekker vinden om er dan toch af en toe wat van te nemen. En dat vind ik niet. Mijn smaak is veranderd. Terwijl ik eerst geen water lustte vind ik het nu echt prima. En alle sappen uit pak zijn mij al snel te zoet.

Receptje om gezond drinken te stimuleren: citroen/komkommer water.

Hier een super makkelijk receptje om heerlijk fris water te maken voor als je het gewone water eens zat bent.

Benodigdheden

 • Kan
 • Dunschiller
 • Water of bruisend water
 • Citroen
 • Komkommer

-Doe het water in de kan.

-Snijd de citroen in halve ringen en voeg toe aan het water

-Schaaf met een dunschuller lange plakken van de komkommer

-30 minuten laten trekken en smullen maar.

Ook erg leuk om te doen met de kids, en ze zo op jonge leeftijd al gezonde drink gewoontes aan te leren. Voor meer informatie over gezonde voeding kun je ook altijd een kijkje nemen op de site van Shirin: www.afslankbuddy.com.

2 thoughts on “Afslankbuddy | Alles over gezond drinken mét recept

 • Ik drink heel de dag door water en thee. En heel af en toe een dagje ertussen waar ik glas sap neem of een energy. Dus dan doe ik het toch al goed als ik dit bericht lees! Citroen/komkommer water klinkt heel aantrekkelijk. Ik neem aan dat dit ook met andere soorten fruit of groente kan?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.