Gezonde appeltaart en nét zo lekker!
In mijn zoektocht naar gezond en biologisch eten, kwam ik tot deze appeltaart. Biologisch, gezond en héél lekker.
Dit zijn de ingrediënten voor de gezonde appeltaart:
Voor 2 personen heb je nodig:
- Appels – 2 stuks, in partjes gesneden
- Kokosolie – een halve eetlepel
- Kaneel – 1 tot 2 theelepels, als je kaneel niet zo lekker vindt, wat minder dus
- Amandelpasta – 2 eetlepels (let op dat je amandelpasta neemt die voor 100% uit amandelen bestaat)
- Rozijnen – 1 handje
- Optioneel: Kokosbloesemsuiker – 1 tot 2 eetlepels
- een koekenpan
Zo maak je deze gezonde appeltaart:
- Smelt de kokosolie op middelhoog vuur in de koekenpan en bak hierin de appels tot deze zacht worden.
- Voeg de kaneel, amandelpasta en rozijnen toe en schep om tot de pasta mooi verdeeld is over de appelpartjes.
- Indien gewenst kan de appeltaart met de kokosbloesemsuiker zoeter gemaakt worden. Ik vond het zelf overigens niet nodig, maar dit is denk ik ook afhankelijk van welke appels je hiervoor gebruikt.
Wanneer zet je deze o zo lekkere én gezonde appeltaart op tafel? Het kán natuurlijk tijdens een verjaardag, maar deze is ook heerlijk voor jezelf te houden. Als je een keer zin hebt in een enorme reep chocolade, maar je nog op tijd bedenkt dat dit ook lekker is (én gezond). Of als toetje, een échte traktatie voor de eventuele kids des huizes. Kortom: legio mogelijkheden en altijd goed!
Eet smakelijk!
Wie is er van plan deze gezonde appeltaart te gaan maken? Ik ben érg benieuwd wat jullie ervan vinden! Laten jullie het mij weten in een reactie?