Heerlijk zitten deze zomer in de tuin

Binnenkort gaan we bezig met onze tuin en ik had jullie al een beetje laten doorschemeren dat wij graag voor een Scandinavische look willen gaan. Nu zijn we nog aan het stoeien over de tuinset. Kun jij ons helpen?

De Scandinavische / Moderne tuin is getekend

Naast die Scandinavische look, moet de tuin ook kindvriendelijk worden met een leuk speeltoestel en wat gras want op dit moment is het puur en alleen tegel. Saaie stoeptegels, gemengd met van die oerlelijke grind tegels. Ik heb al wat dingen in mijn hoofd en ik heb zelfs al een hele tekening gemaakt qua indeling. Ja echt een tekening. Op schaal. Nou ja, soort van.

Maar goed. We hebben nu een indicatie van de materialen die we nodig hebben en de kleuren zijn ook besproken. Nu moet er nog een lekkere zithoek komen in de tuin. Nu staat het terras al op papier, maar we hebben nog geen mooie tuinset. Onze huidige tuinset is eigenlijk geen set. Het is meer een bij elkaar geraapt zootje. De stoelen van mijn schoonouders en een oude eetkamer tafel met stalen frame van de Ikea. Niet de meest prachtige tuinset dus.

Tuinset of Loungeset in de tuin?

Omdat we graag voor een Scandinavische en strakke, moderne tuin willen gaan, moet dit ook terugkomen in de tuinmeubelen. Nu heb ik een leuke vraag aan jullie. Wat heb jij in de tuin staan? Een tuinset waar je aan kunt eten? Dus: eettafel met stoelen OF heb jij een lekkere loungeset als tuinset staan? Die laatste is trouwens wel iets waar mijn persoonlijke voorkeur naar uit gaat. Zo’n lekkere hoekbank waar je tot in de late, zwoele zomeravondjes kun chillen met een rosétje of iets.

Maar dan is de volgende vraag: Welk materiaal gaan we voor? Ik ben dol op hout, maar kunststof materialen kunnen ook heel erg mooi zijn en zijn daarnaast onderhoudsvriendelijker. Ik vind het nog best lastig. Heb jij de gouden tip?

Milieubewust tuinieren?

Het is ontzettend leuk om veel bezig te zijn in de tuin, alleen hebben we het vaak niet door dat veel dingen die we daar doen best nog wel wat schade aan kunnen richten aan het milieu. Wil je graag iets bewuster tuinieren? Iets dat al heel eenvoudig is om in je tuin te plaatsen (en tegenwoordig ook nog eens heel mooi!) is een regenton. Er zijn tegenwoordig echt prachtige regentonnen te koop, van regentonnen waar je een plant bovenop kunt plaatsen tot regentonnen met een strak modern design.

15 thoughts on “Heerlijk zitten deze zomer in de tuin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.