De wondere wereld van de Scandinavische tuin

Ik schreef het al eerder, de lente begint steeds meer door te komen en na een heerlijke voorjaarsschoonmaak heb ik nu de kriebels om onze tuin aan te pakken. Zo gaf ik jullie al tips om een kindvriendelijke tuin aan te leggen en hoe je een geslaagd tuinfeest kunt organiseren. Vandaag neem ik jullie mee in de wondere wereld van de Scandinavische tuin :

Wat is een Scandinavische tuin?

In mijn ogen is een Scandinavische tuin jong, functioneel, licht, ongerept en toch rustig. In mijn interieur vind je veel Scandinavische invloeden. En nee ik doel daarmee niet per definitie op dat ik alleen maar IKEA meubelen heb, maar het het Scandinavische sfeertje. Ik hou ervan. Minimalistisch. Dit wil ik graag doortrekken naar onze tuin.

Scandinavische kleuren

Het is in Scandinavië natuurlijk vaak koud en donker in de winter. iDat is dan ook een grote reden om juist witte en krijtachtige kleuren te gebruiken. Een stukje compenseren. Wissel het af met speelse verlichting, pastelkleuren en denimachtige tinten. Om weer een beetje warmte in de Scandinavische tuin te krijgen werk je met houten en duurzame materialen.

Tuinmeubelen in de Scandinavische tuin

Kijk en hier wordt ik dus vrolijk van. Scandinavische designermeubelen. Dit zijn echt ware blikvangers en dit geld dan ook voor tuinmeubelen. Ze zijn te herkennen aan een toer tintje, vaak gemaakt van robuuste en natuurlijke materialen terwijl ze wel minimalistisch ogen.  Het belangrijkste is natuurlijk dat ze lekker zitten. Inspiratie nodig? Kijk bijvoorbeeld naar deze mooie tuinstoelen van Karwei.

Accessoires in een Scandinavische tuin

Met veel planten en mooie accessoires maak je de Scandinavische tuin af. Geef een geheel aan de sfeer met mooie dierenhuiden, lantaarns, wollen dekens en vuurkorven. Ik bedoel, hoe heerlijk is het om op een late zomeravond tegen elkaar aan te kruipen met een drankje, de vuurkorf aan en een dekentje over jullie heen?! Wil je het geheel echt afmaken? Ga dan voor een herten gewei. En een echte Scandinavische tuin is uiteraard pas af ben een sauna in je tuin. Hoe lekker zou dat zijn… Gaat onze garage eruit (lekker onlogisch achter het huis, terwijl er geen auto naast het huis past) en een sauna erin. Ik ben voor!

Wat vind jij van de Scandinavische tuin? Hoe zou jij je tuin graag willen inrichten?

12 thoughts on “De wondere wereld van de Scandinavische tuin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.