Ontspullen wordt shoppen!

Overal ligt kleding, echt OVERAL! Dochterlief kijkt me na het 5e broekje steeds minder vrolijk aan. “Maaahaam moet ik die echt ook nog passen? JEP! Bah ik vind het toch niet zo leuk”.  Maar ontspullen wordt ook weer lekker shoppen toch?!

Ontspullen wordt shoppen!

Ik kreeg ineens de geest. Eigenlijk n.a.v. een moeder die ik graag volg; de minimalisatie-moeder. Zij is zo’n moeder die iedereen aanzet tot ontspullen. Daarnaast geeft ze tips voor een complete, maar minimalistische kindergarderobe. Tja, en dan heb je mijn interesse gewekt hè!

Groeispurt in de lengte = Groeispurt in de portemonnee 

Wauw, je bent echt mega gegroeid. Goed teken natuurlijk en kind dolblij. Mijn portemonnee iets minder. Oké, dat wordt echt een zo goed als compleet nieuwe collectie. Alle voorjaarscollectie maar voor de dag gehaald. Nee, past niet meer. Nee, ook niet. Bleh mam die doe ik echt niet aan die is zo niet stoer meer!!!! Nou, dat shirt ken ik nog maar zie je, die staat niet meer zo leuk hè. Handig joh dat ontspullen.                    

En dat alles natuurlijk met de grootste glimlach want ze weet wat daarvan het gevolg is. De stapel “WEG” groeit als kool, de blijvertjes zijn minimaal en dan heb ik nog maar een stapeltje “Camping” gedoopt. Tja, ik vind het heerlijk. Een aantal top dingen mee naar de camping en een groot aantal shirts en shorts die uiteindelijk op de camping blijven. Een vlek op de kont, iets aan de kortere ( maar haalbare, uiteraard hè kant want mama werkt bij een kledingwebshop dusse…) of dat shirt dat ze eigenlijk niet meer zo leuk vindt. Rennen ze dan van modderpoel naar modderpoel, no problem! Zij vakantie, ik vakantie. Win-win!

SHOPAHOLIC JUNIOR

Dat het geen geslacht overslaat is duidelijk. Mijn dochter vind het heerlijk, shoppen! Online, live…het maakt haar niet uit. Emoticons-shirts, shirts met prints en jurkjes! Het leven van een “meisje-dat-stoer-moet-zijn-want-zo-ben-ik” kan best makkelijk zijn. Gewoon de trends volgen (wel de stoere dan uiteraard!) en hopen dat mama hier en daar nog wat extra euro’s uit haar goocheldoos weet te vissen. Ach, het is leuk om te zien. En ze is er zo dolblij mee.

Zoonlief is een echte man. Vind het prima om in een winkel te staan zolang het om hem draait en het opschiet. Die is leuk, die is leuk en die vind ik gaaf want er staat een haai op. Dat vind ik stom want ik vind dat niet lekker zitten. Die is stoer want kijk op het plaatje voetballen ze op het strand. Zo, nu heb ik genoeg hoor mam! Haha, prachtig!!

Goede voorbereiding is het halve werk

Nu ging ik niet compleet onvoorbereid op stap. Ik heb daar een aantal stappen voor doorlopen. Dit omdat ik mijzelf ken en weet dat ik anders koop wat ik leuk vind voor ze maar niet altijd logisch nadenk of het matcht bij hetgeen nog wel paste in hun garderobe. En aangezien er in mijn tuin nog steeds geen geldboom staat, zelfs het stekje lijkt niet groter te worden, dien ik mij te beperken tot een aantal winkels.

  1. Ik zocht alle “voorjaarskleding” uit en keek wat nog paste en wat niet meer
  2. De twijfelgevallen liet ik passen; je zal versteld staan wat wel of juist niet meer past
  3. De site van de minimalisatie moeder werd opgezocht en ik nam haar lijstje over
  4. Met het lijstje in mijn hand spitte ik de garderobe door en schreef op wat ontbrak
  5. Bleek er nog iets goed te zitten maar was het geen setje meer legde ik dit apart. Omdat ik niet met 7 broeken in mijn tas de winkel in wil, maakte ik een foto. Zo kon ik, wanneer ik ergens onverwacht tegenaan l iep zien of het matchte met wat ik al had.

Voor mij werkt dit goed. Beter zou het werken wanneer ik gewoon ongegeneerd zou kunnen shoppen. Hupsakee alles in die ene winkel die ik zo gaaf vind. Paar setjes compleet en klaar. Maar goed, dat is budget-technisch niet altijd haalbaar. Dus maar zo. En eigenlijk vond ik de lijst niet eens zo heel minimalistisch. Het lijkt echt de “garderobe-lading” wel te dekken.

En nu mijn kast nog ontspullen!

En ja, dan komt mijn kast. Waar ik de lijst voor kids niet extreem minimalistisch vond moest ik bij die van de dames dan wel even slikken. Hmm, ik heb toch echt wel meer schoenen nodig hoor. Enne….een halfjaar niet gedragen en dan huppakee weg. Ja, dat ontspullen kon ik altijd heel goed…….maar ik besef nu dat ik niet zomaar weer een hele lading nieuwe collectie kan gaan kopen. Mijn kast is dan ook nog niet gedaan .

Bij kids is het simpel,past niet? Weg! Maar bij ons vrouwen is het anders. Wie zegt dat dat ons niet weer gaat passen? En dat hoeft dan niet eens te zijn omdat we aangekomen zijn. Ik heb het ook weleens andersom gehad. Toch ga ik het dit jaar anders aanpakken. Ik wil rigoureus door de kast. Want laten we eerlijk zijn; hoeveel dragen we nu werkelijk? 30%?        

Je pakt toch vaak hetzelfde favoriete item. En als ik dan toch maar 30% daar wil ik graag dat dat iets is wat ik ook echt heel leuk vind! Deze klus volgt……………eerst weer nieuwe moed verzamelen!

Benieuwd naar de minimalisatie moeder? Check haar blog: http://www.moedersminimalisme.nl/

En laat me vooral weten wat jullie ervan vinden? Inderdaad minimaal, prima te doen, absurd weinig? En hoe of wanneer shoppen jullie voor de kids? Nog een mooie tactiek die ik voor de herfst-collectie eens kan testen? Hoe ontspullen jullie thuis?

afbeelding shoppend meisje via shutterstock

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.