Tijd om het huis babyproof te maken

Het is zo ver, hoewel Bram het kruipen nog niet geheel onder de knie heeft weet hij zich toch kunstig door het huis te wiebelen. Als een visje op het droge kronkelt en rolt hij van de keuken naar de woonkamer en weer terug.  Echter als er een speeltje net iets buiten handbereik ligt, zetten we het toch echt even op een krijsen. Het betekend wel dat we even kritisch rond moeten kijken naar wat mogelijk gevaarlijk kan zijn. Tijd om het huis babyproof te maken

De woonkamer babyproof maken

Alle stopcontacten moeten worden beveiligd zodat die kleine vingertjes er niet in kunnen. Kleine uitdaging: wij hebben een oud huis die niet geaard is. Dus die kleine inkepingen zijn leuk maar bij ons niet nodig. Ze blijven dus ook niet vast zitten maar draaien mee. Ik heb dus de verkeerde gekocht helaas, gelukkig waren ze niet duur.

Tegenwoordig staat de woonkamer vol met allemaal apparaten met snoeren, deze kunnen gevaarlijk zijn voor je kleintje. “Gelukkig” hebben wij (na 2 jaar) nog steeds geen plinten in de woonkamer dus kunnen we bijna alle snoeren eronder verstoppen. Voor de rest moeten we nog kabelgootjes kopen.

Om dat bolle koppie te beschermen is het verstandig om over de scherpe hoeken hoekbeschermers te plaatsen. Ook moet je oppassen met eventuele giftige planten in de woonkamer. Wij hadden een mooie grote plant in de woonkamer, hoewel deze niet giftig is, staat hij in een lage pot. Dat is natuurlijk leuk om in te graven. Inmiddels staat de plant boven op onze slaapkamer.

De keuken babyproof maken

Misschien wil of kun je, zoals ik, niet de hele keuken herinrichten. Dan is het verstandig om kindveilige sluitingen te plaatsen. Het zal even wennen zijn, de eerste paar keren sta je als een idioot aan dat kastdeurtje te rammen. Bram kan nog niet staan, maar tegen die tijd moeten we ook goed opletten dat hij tijdens het koken niet bij de pannen kan. Ook moet alles ver genoeg op het aanrecht staan anders kan hij het er misschien aftrekken. Het wordt ook tijd dat we een traphekje van de keuken naar de bijkeuken gaan maken. Daar staan waterbakken en kattenbakken, zowel gevaarlijk als een tikkie smerig.

Al met al moeten we nog wel een aantal dingen regelen voor dat Bram echt door de kamer gaat crossen. Wanneer hadden jullie alles babyproof?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.