Persoonlijk | En hoe bevalt die nieuwe baan?

Jullie hebben vast wel meegekregen dat ik sinds kort een nieuwe baan heb. En niet zomaar een nieuwe baan. Nee ik ben sinds kort de rechterhand van mijn lieve gastblogger Melanie en ik dacht ; laat ik jullie eens een up-date geven:

Een nieuwe baan:

Op dinsdag 6 maart tekende ik mijn contract en werd ik officieel onderdeel van M-Sales; het bedrijfje van Melanie. Hoe dat zo is gekomen? Nou zij verzoop bijna in al het werk en ik zat maar thuis uit mijn neus te vreten. Oké grapje natuurlijk. Ik was druk aan het solliciteren naar een nieuwe baan. Zoals jullie al hebben gelezen ben ik ook meerdere keren op gesprek geweest, maar werd ik steeds afgewezen omdat ik té ambitieus zou zijn.

Er waren eens twee ambitieuze mama’s

Nou gelukkig is Melanie, net als ik, een ambitieuze working mom. Moet ook wel als ondernemer natuurlijk, maar het is gewoon fijn om met iemand te kunnen werken die net zo’n instelling heeft. Waar zij nu al dik anderhalf jaar mijn geliefde rechterhand is op Momambition.nl, heb ik nu kans gekregen om die van haar te mogen zijn voor M-Sales. En eerlijk… Het is heerlijk!

Sparringspartner

Ik kan al mijn creativiteit kwijt en het is heerlijk om samen te sparren. Ik heb dat nodig. Een sparringspartner. Iemand die ik mijn ideeën voor kan leggen en met een nuchtere blik er naar kijkt. Mij eerlijk verteld of het wel of niets is, in plaats van mijn ideeën weg te moffelen. Dat is in het verleden namelijk best vaak gebeurd en dat geeft toch op de een of andere manier een soort deuk in je zelfvertrouwen.  Nu kan ik lekker mijn gang gaan en ben ik bezig met het opzetten van de “opening”. Ik voel me dan als een vis in het water. Van decoratie tot aan budgettering, ik vind het heerlijk om zoiets te mogen plannen.

Zoals jullie vast wel kunnen begrijpen heb ik het dus ontzettend naar mijn en vind ik het fijn om naar het werk te gaan. Het zijn nog niet heel veel uurtjes, maar hoe meer zij groeit, hoe meer uren ik ontvang. Maar dat is ook goed. Ik wil namelijk helemaal niet meer zoveel werken als dat ik bij mijn vorige werkgever deed. Voor mijn gezin niet, maar heel belangrijk, ook voor mezelf niet. Ik moet soms niet  te veel willen. Niet materialistisch bedoelt, maar juist op werkgebied. Ik ben een workaholic. Dat zit in mij en ik weet serieus niet hoe ik het eruit krijg, maar ik probeer wel echt wat rustiger aan te doen. Dat is voor mij goed, maar ook mijn omgeving. Alles gaat nu net even wat relaxter.

Maar hoe gaat dat met het blog dan?

Ik hou ook teveel van dit blog om te veel te gaan werken. Ik moet een mooie balans zien te vinden want ik geniet te veel van het schrijven en de interactie met jullie. Dus ik heb echt wel de tijd en uren nodig om de site te kunnen blijven onderhouden. En dat kan. Whoehoe! Ook binnen M-Sales. En dat is gewoon zo ontzettend fijn.

Nu ik weer buiten de deur werk, merk ik ook op dat ik zelf weer productiever begin te worden op het blog. En dat is ook erg prettig. Als ik namelijk te veel thuis zit, dan begin ik mij opgesloten te voelen. Ik word minder productief omdat ik mij slechter kan concentreren. Ik raak super snel afgeleid en zelfs mijn eigen planning heeft dan geen invloed meer. Nu heeft het mooie weer ook heel veel invloed op mijn gesteldheid, op een positieve manier.

En ze werkten nog lang en gelukkig samen…

Dat het tussen mij en Melanie klikt is in elk geval geen geheim. Na anderhalf jaar alleen online te hebben samengewerkt, was het wel heel spannend om haar in het echt te ontmoeten. Want wat als het nou tegenvalt? Ik kon het me haast niet voorstellen hoor, maar goed, de kans bestaat gewoon wel. Gelukkig klikte het in Real Life net zo goed en hebben we samen de grootste lol op het kantoor.

Dit was weer even een update over mijn nieuwe baan.  Een doel die ik in elk geval alweer kan afstrepen voor dit jaar. :D

Ben jij ook zo blij met je baan? Wat voor werk doen jullie eigenlijk?

18 thoughts on “Persoonlijk | En hoe bevalt die nieuwe baan?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.