Personal | Een nieuw jaar met nieuwe doelen

Ik ben niet zo van de goede voornemens. Die houdt je namelijk een week of 3 vol en daarna ben je 9 van de 10x weer terug bij af. Ik stel lieve nieuwe doelen. Maar wat zijn die doelen dan precies?

Nieuw jaar met nieuwe doelen

Nieuwe doelen op persoonlijk, blog en zakelijk vlak. Doelen die haalbaar zijn en waar ik een plan van aanpak bij ga maken, mooie lijstjes in een doelen boekje. Ja daar komt dat lijstjes meisje weer aan zetten hoor….

Wat zijn dan die nieuwe doelen?

  • Een cursus leiderschap volgen. Waarom? Nu Momambition.nl steeds meer groeit en ik mijn lieve meisjes ook heb, moet ik leren om te leiden. Nu zit dat wel aardig in mij hoor, leiding nemen. Maar toch, “mijn meisjes” zijn voor mij ook vriendinnen en dat vind ik soms wel lastig. Want je hebt een bepaalde visie voor je blog en dat moet je weten uit te leggen aan de meiden, soms ben je het niet met elkaar eens en ik wil geen Mean Bitch Boss voor ze zijn, maar wel duidelijk zijn en het uiteraard zo gezellig mogelijk houden. Naast dat het voor mijn blog erg handig kan zijn, is dit op zakelijk gebied ook gewoon super handig. Ik heb nogal een handje van alles zelf te willen doen door mijn perfectionisme en wellicht kan ik hiermee leren wat meer te delegeren
  • Het opzetten van een bloggersteam-uitje met “mijn meisjes”. Maar dan niet gewoon een uitje, maar een echte team meeting, mét teambuilding, elkaar goed leren kennen, sparren over onderwerpen en wellicht ook een leuke masterclass regelen. In mijn hoofd zou ik dit elk kwartaal wel willen doen omdat ik het gevoel heb dat dit het team ten goede kan komen. Qua Masterclasses zat ik bijvoorbeeld te denken aan dingen zoals een masterclass Fotografie zodat we met z’n allen een specifieke stijl kunnen afspreken qua foto’s die bij het blog komen of juist iets super technisch in de trend van SEO, Online Marketing of WordPress zodat de meiden ook hier alle ins-en-outs van kunnen leren zodat ze zichzelf ook kunnen verbeteren.  Hoe ik dat allemaal moet gaan aanpakken weet ik nog niet, maar de ideeën liggen er, en de meiden zijn er super enthousiast over.
  • Een nieuwe baan! Mijn contract loopt eind januari ongeveer af en ik heb 2 totaaaaaaal verschillende dingen lopen waar ik ontzettend enthousiast over ben. Dat wordt in elk geval nog even afwachten, en daarom wijd ik er ook niet te veel over uit, maar ik wil in elk geval minder uren werken dan ik nu doe. En dat zal in beide gevallen dan gebeuren.
  • Met Momambition.nl naar de Kamer van Koophandel stappen. Ik heb het er al eens over gehad dat ik van het bloggen best mijn werk wil maken. Echt mijn eigen (online) Magazine runnen en Momambition.nl naar een hoger level tillen. Maar het blijft nog steeds hobbymatig, ook wanneer ik wel KVK ingeschreven zal staan. Ik blijf dus gewoon werken, voor een baas, maar wil mijn uit de hand gelopen hobby wel graag verder uitbouwen. Het is niet dat ik dit mijn hele leven zal blijven doen, dus het kan nooit mijn hoofdinkomen worden. Ik bedoel, zie je het voor je? Ik als 60-jarige; Grannyambition.nl… hahaha!
  • Plannen! Plannen ben ik goed in, maar ik wil er nog beter in worden. Helemaal als het gaat om de website. Nu pak ik elk moment dat Leia slaapt, maar soms is dat niet genoeg. Vooral als het gaat om mijn mail. Kijk ik werk nu 32 uur. Dan krijg ik nog leuke mailtjes van merken, lezers, bloggers en bedrijven.. Nu wil ik eigenlijk altijd direct reageren, maar dat is niet realistisch. Het is niet de bedoeling dat wanneer ik thuis kom, ik vergroeit ben met mijn telefoon om dit allemaal te beantwoorden. Ik wil daar dus vaste momenten/dagen voor gaan plannen zodat ik ook wat meer rust in mijn hoofd krijg en niet zo’n workaholic ben, want volgens mij man ben ik dat haha. Daar zit ook wel een lichte kern van waarheid in, maar dat komt dus omdat ik ook moet leren om niet meteen te reageren, dat gaat nog wat worden haha. Daarnaast merk ik dat bijvoorbeeld een leuke actie zoals de #12daysofchristmasgiveaway veel eerder op gang gezet moet worden. Nu waren wij al 2 maanden van te voren bezig met deze actie, maar er zijn altijd momenten dat je even “uitvalt”. Denk bijvoorbeeld aan ziekte (van jezelf of juist een familie/gezinslid), of je moet ineens meer overwerken dan normaal.. Dan is een goede planning en voorbereiding gewoon van belang en ik hoop dat de gave purpuz planner mij daarmee kan helpen, daarover binnenkort meer op het blog.

Heb jij ook specifieke nieuwe doelen voor het nieuwe jaar?

Afbeelding doelen 2017 via shutterstock

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.