Hellen | Goede voornemens? Ik heb ze!

Goede voornemens… Ik heb ze.. Voor het eerst, om eerlijk te zijn.. Goede voornemens betekenen namelijk dat ik vooruit moet denken.

Goede voornemens vond ik altijd zo’n onzin.  Als ik iets wilde veranderen deed ik dat wanneer het in me opkwam. Dat was ‘the old me’, het is nu tijd voor ‘the new me’.

Goede voornemens voor 2017 dus!

Voorheen vroeg ik me af waarom ik goede voornemens nodig zou hebben.. Ik begreep dat nooit echt. Nu ik erover nadenk, is januari een goede maand om op de reset knop te drukken. Ook is het begin van een nieuw jaar de perfecte periode om patronen te doorbreken.
In de maand januari val ik namelijk in een gat. Een prikkelloos gat, ineens geen constante druk op mij i.v.m. de feestdagen. Dat is zomaar ineens weg. Dat is heel fijn en tegelijkertijd lijkt het dan net of ik niet besta. Door dan te starten met mijn goede voornemens, zal ik minder in dat gat vallen. Tenminste dat denk en hoop ik..
Ik heb dan weer een doel, iets waar ik voor kan gaan. Ik vind het wel moeilijk om niet geheel door te slaan in de goede voornemens. Doorslaan betekent vaak ook snel weer stoppen, omdat ik dan knettergek wordt van mijn obsessieve modus.

Mijn basis voornemen voor 2017:

‘Gij zult niet doorslaan in de goede voornemens’ . ‘Gij zult doorzetten’. Check.
In 2017 wil ik mijn tijd anders gaan indelen, meer moeder & dochter momenten creëren, en meer ondernemen met vriendinnen. Dat heb ik afgelopen jaar te weinig gedaan.. Niet bewust, maar door mijn eigen proces heb ik er weinig ruimte voor gehad..
Wat ik in 2017 heel graag wil bereiken is dat ik minder medicatie hoef te gebruiken. Ik heb het gevoel dat ik daar klaar voor ben, dus daar wil ik echt voor gaan..  Ik wil niet afhankelijk zijn van medicijnen.
Laatst zag ik een uitspraak die mij heel erg aansprak:
“Loslaten wordt mijn nieuwe houvast” (Omdenken)
Loslaten hoe ik overkom op andere mensen, wat zij van mij vinden, en loslaten van stress als iets anders gaat dan ik had verwacht. Leven in het moment.
Ik heb een doel gesteld voor 2017. Mijn doel is om eindelijk te leren omgaan met geld. Ik ben té impulsief op dat gebied en ik heb geen overzicht. Ik help meestal mijn eigen systeem om zeep. Dat wil ik niet meer. Dit is namelijk al 20 jaar een hardnekkig terugkerend probleem. In 2017 gaat het me lukken.
Ik kan er nog veel meer bedenken namelijk, sporten, voeding, meer lezen, nieuwe ervaringen opdoen, iets nieuws leren, en ga zo maar door. Dit is het punt waarop ik moet stoppen met bedenken wat ik wil veranderen.
Ik houd dat rijtje dus maar even achter de hand. Voor het geval ik mij ga vervelen..
Ik weet 1 ding heel zéker over 2017. Het gaat míjn jaar worden…
Fijne jaarwisseling!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.