Kan ik besparen op mijn zorgverzekering?

Sponsored Video – De decembermaand is bijna voorbij en dus ook het moment om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Maar hoe zit dat nu precies met al die verschillende zorgverzekeringen en dan vooral met al die specifieke pakketten. Heb jij al gekeken of je nog steeds een zorgverzekering hebt die bij jou en jouw situatie past? En kan ik eigenlijk ook besparen op mijn zorgverzekering?

Kijk bijvoorbeeld naar onderstaande (gesponsorde) video. Elke maand kijken er zo’n 1,5 miljoen mensen naar de video’s van de bekende vloggers Thomas en Darcy. De tweeling in de buik van Darcy is nu al beroemd, maar hoe bereiden zij zich voor op de komst van hun tweeling in het nieuwe jaar? En is hun zorgverzekering daar wel op aangepast?

 

Wat verandert er voor ons?

Nu staat er bij ons geen gezinsuitbreiding op de planning, maar wel weet ik dat ik meer aandacht ga besteden aan mijn gebit en ik vind het ook belangrijk dat mijn bril wordt vergoed. Voor de rest heb ik zelf eigenlijk helemaal niet zoveel nodig, hooguit misschien een keertje fysiotherapie, maar dat is het dan ook wel. Ik zou best willen besparen op mijn zorgkosten, want waarom zou ik betalen voor opties zoals kraamzorg als ik er toch geen gebruik van ga maken? Maar helaas is het wettelijk bepaald dat je geen vergoedingen mag schrappen uit de basis zorgverzekering. Dat heeft te maken met ouderen en jongeren, een stukje solidariteit. Wij jongeren (zij die minder borgkosten maken) betalen mee aan de (hoge) zorgkosten die ouderen maken en ook weer andersom (denk hierbij dus aan de behandelingen zoals IVF of kraamhulp etc.) De aanvullende pakketten kan je tegenwoordig wel veel beter samenstellen, dus dat is zeker een optie om naar te kijken.

Stel jezelf dan ook een aantal vragen

  • Krijg ik een kind in 2017?
  • Ga ik een verre reis maken in 2017?
  • Ga ik stoppen met roken in 2017?
  • Ga ik meer tijd besteden aan mijn gebit in 2017?
  • Wil ik minder geld uitgeven aan mijn verzekering in 2017 en daarmee mijn eigen risico verhogen?
  • Ga ik in 2017 afvallen?
  • Ik word 18, hoe moet ik mijn eigen zorgverzekering regelen? En wat heb ik nodig?
  • etc. etc. etc.

Kan ik besparen op mijn zorgverzekering?

Het is geen straf om jezelf te verdiepen in het fenomeen zorgverzekering. Kijk wat echt bij jou past, hoe jij een beter 2017 kunt creëren met jouw zorgverzekering! Mijn man heeft bijvoorbeeld puur en alleen een basisverzekering. Hij heeft namelijk geen fysio nodig, draagt geen bril of lenzen en heeft een goed gehoor. Ook met zijn tanden is niets mis, dus daar zullen de kosten niet inzitten, hij is in de afgelopen 3 jaar niet eens naar een dokter geweest.. Voor hem is het dus best lucratief om zijn eigen risico te verlagen. Herken jij je in hem, dan is het voor jou misschien ook wel een optie…

Heb jij je zorgverzekering al nagekeken?

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Zilveren Kruis

foto spaarpot via shutterstock

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.