Groene Maandag Recept : Quinoasalade met gele biet en avocado
Naar aanleiding van de Groene Maandag campagne waar ik jullie vorige week over vertelde leek het mij wel leuk om de recepten die ik daarvoor heb gemaakt met jullie te delen. Deze week start ik met de Quinoasalade met gele biet en avocado :
Quinoasalade met gele biet en avocado
Dit heerlijke quinoasalade recept is glutenvrij, vegetarisch en klaar binnen 30-35 minuten. Wanneer je het gerecht af hebt, dien je deze binnen 5 dagen op te eten,.
Benodigdheden Quinoasalade voor 4 personen:
4 gele bieten, 2 rode uien, 335 gram quinoa, 4 theelepels komijnpoeder, 4 theelepels paprikapoeder, 2 avocado’s, 125 gram feta, 120 gram Veldsla-rucola melange, 700 ml groentebouillon, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels extra vierge olijfolie, en 4 theelepels zwarte balsamicoazijn
Bereiden:
Bereid de bouillon voor de quinoa. Kook 250 ml per persoon in een pan met deksel voor de gele biet. Schil ondertussen de biet en snijd deze in blokjes van een halve centimeter. Kook de biet, afgedekt, in 12-15 minuten in de pan met deksel beetgaar. Giet daarna af.
Fruiten
Snipper de rode en verhit de helft van de olijfolie in een andere pan met deksel en dan ongeveer driekwart van de rode uit in 2 minuten op laag vuur.
Quinoa koken
Voeg de quinoa, komijnpoeder en paprikapoeder toe en pak al roerende 30 seconden. Voeg vervolgens de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, in 12-15 minuten. Giet het af en toer de quinoakorrels los met een vork.
Snijd en kruimel
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Lepel het vervolgens uit de schil.
Samenvoegen
Verkruimel de feta. Meng in een saladekom de rode ui, biet, quinoa, avocado, de helft van de feta en de veldsla-rucolamelange met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng het op smaak met peper en zout
Serveren
Verdeel de quinoasalade over de borden en garneer met de overige feta. Naar eigen smaak kun je het nog extra garneren met de extra vierge olijfolie.
Buon appetite
Omdat de Quinoasalade een erg calorierijk gerecht is. Kun je er ook voor kiezen om iets minder quinoa toe te voegen of ga dan voor een kwart avocado per persoon in plaats van een halve per persoon.
Het volgende groene maandag recept vind je hier volgende week donderdag om 16.00 uur
Heb jij nog een lekker recept voor de groene maandag campagne?
Christin@ says:
Hier zijn ze niet gek op Quinoa
Josan says:
Tot nu toe was ik geen fan van Quinoa, maar ik denk dat je het ook wel kan vervangen door Bulgur of Couscous, niet? Het ziet er zo lekker uit dat ik het zeker een keer wil proberen.
Cassandra says:
Couscous is wel een hele goede idd! Je brengt me op ideeën, want dat vind ik persoonlijk eigenlijk ook wel lekkerder. Goed plan!
Simone says:
Oh heerlijk, op de avocado na voor mij dan! ;-) Maar die vervang ik wel voor wat anders. Moet eens wat vaker salades maken. Want eigenlijk is het heerlijk!
Lotus Writings says:
Ziet er lekker uit én heel gezond! Ben niet zo van de salades, maar met oog op de zomer is het misschien wel verstandig me daarin te verdiepen :D En deze is Merel-proof geloof ik. Dus wie weet, ga hem onthouden.
Cassandra says:
Hahah, wat is merel-proof dan precies? ?
Lotus Writings says:
Haha speciaal voor moeilijke eters ;) Dus zonder al te veel gekke toestanden. Want stiekem hou ik het meest van kinder-eten: pasta, pannenkoeken, pizza en patat – in willekeurige volgorde ;)
Alexa Op 't Land says:
ziet er heerlijk uit! maar dan wel zonder de avocado
Marushi says:
Ziet er lekker uit! Ik hou sowieso wel van avocado.
Natalie (@latanie) says:
Dit ziet er heerlijk uit! Ga ik eens klaarmaken, quinoa vult altijd lekker!
Miryam says:
Klinkt heerlijk! Ik zou denk ik ook zou kiezen voor couscous, maar dat is persoonlijk. Verder lijkt t me heerlijk en voedzaam. Op maandag sport ik meestal, dit gerecht sluit dan mooi aan.
Cassandra says:
Wel een goed idee die couscous. Josan opperde hetidd ook al. Ga ik eens proberen
Layla says:
Ziet er erg lekker uit, alleen lusten wij geen advocado en quinoa
Cassandra says:
De quinoa zou je kunnen vervangen voor bijvoorbeeld couscous
marieke says:
Hmmm ziet er goed!
jolienvs says:
Wat knap dat je zo gezond kookt. Daar is bij mij nog wat werk aan. ;)