Hoe kleed ik mij naar mijn leeftijd…

Een van de meest gemaakte modefouten is jezelf in een te jeugdige outfits hijsen. Denk bijvoorbeeld aan hotter than my daughter. Dit soort praktijken wil ik persoonlijk heel erg graag voorkomen. Al denk ik dat een latex jurk mij vast goddelijk zou staan. proest.  Maar even serieus. Hoe kleed ik mij naar mijn leeftijd? Ik vind dat wel een dingetje, vooral sinds ik moeder ben. Ik heb wat research gedaan, maar uiteindelijk kom ik gewoon met een eigen conclusie opgesplitst in 3 fases:

Hoe kleed ik mij naar mijn leeftijd?

tot 20 jaar

Oh, wat mis ik die heerlijke tijd soms! In deze periode kende de mode, maar ook het lezen zelf nog geen grenzen. Lage decolletés, mini jurkjes, maxi jurken, neon kleuren, bedenk het en het kan. Tot je 20ste is alles geoorloofd en doe daar dan ook vooral aan mee want je beleefd deze periode jammer genoeg maar 1x in je leven.

Favorieten in deze periode; korte-jurkjes (klik hier voor inspiratie), tuniekjes, leggings en treggings, All Stars, strakke spijkerbroeken, UGGs, shorts (afhankelijk van het seizoen met of zonder kousen)

Hoe kleed ik mij naar mijn leeftijd

van 20 tot 30 jaar

In deze periode zit ik momenteel. Met nog een jaar en een mand op de teller tot ik 30 word en het leven een stuk serieuzer geworden. Hahaha grapjas! Op het gebied van mode mag eigenlijk nog best veel. Heb je een baan met een dresscode dan houd je hier uiteraard rekening mee. Soms mis ik het wel om mijn mantelpakjes en broekpakken te dragen omdat ik nu natuurlijk voor mezelf werk vanuit huis en het een beetje gek is om mezelf dagelijks in een kostuum te hijsen haha. Het was makkelijk. Iedere ochtend lag er een mantelpak of broekpak klaar zonder na te denken over welk blousje bij welke jeans past.  Maar ga in elk geval nooit voor een te laag uitgesneden decolleté of te korte jurken of rokjes (max 5 centimeter boven de knie). Ik merk dat deze periode in mijn leven een beetje bepalend is om mijn eigen stijl te ontwikkelen. Ik stel mijzelf kritischer op tegenover de trends en vraag mezelf meer af wat wel of niet voor mij werkt.

Mijn favorieten in deze periode: Knitted jurken, blouses, skinny jeans, enkellaarsjes, pumps met hoge hak en een  mantelpakje of broekpak voor een bijzondere gelegenheid of kantoor, klik hier voor inspiratie (en voor mij nog steeds de All Stars)

Hoe kleed ik mij naar mijn leeftijd

30 tot 40 jaar

Over deze periode kan ik alleen nog maar fantaseren.. Maarrr.. In de meeste gevallen is dit normaliter de periode van trouwen, kinderen krijgen, etc etc. Nu gaat die vlieger voor mij niet op want ik ben natuurlijk al een moeder. Maar ik vind wel dat zodra ik de 30 passeer ik meer “volwassen” kleding moet gaan dragen. Ook innerlijk maak je een ontwikkeling door. Je bent zekerder van jezelf en ‘hoeft het niet meer zo van je uiterlijk te hebben’. Dat betekent niet dat je jezelf moet verslonzen overigens, maar too much uitgesproken sexiness is ook niet nodig. Onderstreep je vrouwelijkheid op een geraffineerde en elegante manier. Zorg gewoon dat je je goed voelt in je outfit, dan straal je dit ook! Hoe kleed ik mij naar mijn leeftijd

Mogelijke favorieten in die periode: kokerrokken, hoge hakken klik hier voor inspiratie, leren jasjes en rokjes (niet per definitie gecombineerd) , rechte spijkerbroeken, chique kleuren als mud, aubergine, lever, camel en oestergrijs, een chique handtas

Kun jij je vinden in deze etiquette? 

Foto credits: Shuttertock

8 thoughts on “Hoe kleed ik mij naar mijn leeftijd…

 • 33 jaar hier (al blijf ik geestelijk aan die 27 vasthouden), maar ik loop nog steeds rond in ripped jeans met daaronder All Stars en soms zelfs een Avengers shirt op :D
  Ik denk dat het vooral een kwestie is van een stijl te zoeken die bij je past en waar je je goed in voelt. Die gescheurde jeans draag ik snel door de week of als ik ga shoppen ofzo (zit lekker makkelijk en ik voel me er nu eenmaal goed in), voor een avondje uit grijp ik meestal naar een iets soberder outfit dat het dan moet hebben van de accessoires en voor een fancy feestje is het een leuke cocktailjurk. En die komt dan boven de knie. Want ik ben best tevreden over mijn benen en die mogen dan ook wel eens gezien worden ;) Ik ben niet echt geneigd om mij meteen in iets ‘oudere’ kledij te hijsen, want dan zie ik er plots 10 jaar ouder uit. En ook niet in kledij om het jonger uitzien af te dwingen. Nu zie ik er gewoon 33 uit. En daar ben ik gewoon happy mee ;)

  • Hahahaha ja klopt, ik ben een vrolijk persoon en haal overal wel een grapje uit hahaha! Komt ze weer met die haha! Ik ga je artikelen even bekijken, leuk! Bedankt voor je reactie ! <3

 • Haha ik dacht dat ook altijd, kleden naar je leeftijd. Als ik 30 ben kan ik mij niet meer zus of zo kleden of als ik moeder ben dan kan dat niet meer. Eerlijk. Ik ben nu 30 (bijna 31) en net moeder en kleed mij nog precies zoals ik zelf wil. Ik koop dingen die bij mij persoonlijk op dit moment passen.

  • Heeeeeel goed, weet je. Je moet je vooral goed voelen in wat je draagt. Dat is zooo belangrijk. Voel jij je goed in je kleding, dan straal je dat ook uit. Zolang je maar geen witte driekwart leggings gaat dragen met spijker rokjes erop hahahahaa

 • Oeps.. En dan voel ik mij oud. Ik ben 47 maar draag best nog wel “te jonge” kleding (20-30 jaar). Kokerrokken slecht voor mijn model, hakjes dat dan weer wel. Ik voel mij goed in wat ik draag. Ik hou van gekleed, maar ook truttig, hip, stoer. Van alles.
  Soms krijg ik feedback van mijn puberzoon, mam dat draagt mijn nichtje van 14, en dan bekijk ik het nog eens kritisch. Maar overall? Koop wat je mooi vindt, draag wat lekker zit, en vraag je af of je zo (van achteren) niet op het 14 jarige nichtje lijkt ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.