Is het al bijna kerst?

Vorig jaar rond deze tijd bedacht Tamara de Is het al bijna kerst? tag en vulde ik hem destijds in voor mijn oude site. Normaal ben ik helemaal niet echt van de tags, maar met de feestdagen zo voor de deur leek het mij wel tof om hem weer eens in te vullen. Dus kijk je mee naar mijn antwoorden van de Is het al bijna kerst tag?

Is het al bijna Kerst?

It’s the most wonderfull time of the year!

Ik ben een absolute kerstliefhebber. Heel veel feestdagen kunnen mij gestolen worden, maar kerst is echt een favorietje die ik nooit wil overslaan. Ik bedoel, de kerstboom, het eten (ja vooral het eten, nomnomnom), de warmte en de gezelligheid met vrienden en familie. Ik ben stapelgek op kerst.

Is het al bijna kerst? Hoeveel dagen nog tot het kerst is?

Nog maar 72 dagen!!

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

Ik vind een 10 altijd zo overdreven maar zeker wel een dikke 8,5 tot 9! Leia was vorig jaar helemaal in de ban van de lichtjes van de boom en nu ze ouder wordt ben ik ieder jaar steeds benieuwder hoe ze erop reageert.

Wanneer zet jij de kerstboom op?

Eerder deed ik het eind November al wel, maar sinds we Leia hebben wacht ik netjes tot Sinterklaas weg is. Ik zie op Social Media heel vaak mensen die hun boom begin oktober al opzetten, dat gaat mij dus echt veel te ver hahaha!

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

De laatste jaren heb ik steeds een helemaal wit versierde boom. Witte ballen, witte slingers en witte versieringen, niet de boom hoor, want een witte boom vind ik echt oer lelijk. Misschien dat we er dit jaar goud bij doen. Of een monochrome boom lijkt me ook wel tof trouwens.

Wat is je favoriete kerstliedje?

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=5S9-uK6ggss[/embedyt]

Oke dit is natuurlijk een grapje hahaha. Maar een specifiek favoriet nummer heb ik niet eigenlijk. Ik denk als ik er echt één moet kiezen dat ik dan ga voor driving home for christmas. Vind dat gewoon een mooi nummer die het samen zijn met familie verduidelijkt.

Wat vind jij echt niet kunnen met kerst?

Mensen die kerst alleen moeten vieren om welke reden dan ook. Kerst hoort in het teken van familie en warmte te staan en niet alleen zijn. Ik vind dat echt ontzettend sneu.

En verder vind ik een roze kerstboom echt niet kunnen. Ik bedoel een neppe boom oke, want die hebben wij ook gewoon en scheelt een hoop rommel (lees naalden die je in de zomer nog terug vindt in je huis). Maar als je dan al een neppert koopt, koop dan gewoon een groene en geen vage kleuren zoals roze, wit, of andere gruwelijke neon kleuren.

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit?

Ik maak ieder jaar weer wat anders, de lamsrack die ik 2 jaar geleden maakte voor vrienden was wel echt een mega succes overigens. Daar wordt nu nog steeds regelmatig over gekletst tijdens feestjes. Voor aankomende kerst ben ik nog op zoek naar inspiratie, maar gourmetten doe ik gewoon niet. Het is best gezellig hoor, maar het hele huis meurt altijd zo na de tijd hahah.

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

Ik probeer eigenlijk met kerst altijd wel een jurk te dragen. En dan vooral een zwarte jurk (want dat kleed af) en dan een lading corrigerend ondergoed eronder. Al is dat vaak geen succes met de kerst en al dat lekkere eten. Ik vraag mezelf wel eens af waarom ik doe moeite eigenlijk doe, ik scheur er nog eens een keer uit. Strakke rommel.

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?

Over 25 jaar? Weet je wel hoe oud ik dan al ben?!!! 52 man! Dan ben ik misschien al wel oma, oh dat zou echt fantastisch zijn. Samen met de kinderen (niet verplicht, maar wel gezellig) lekker rondom de kerstboom met een foute film, spelletjes doen, lekker eten en een paar cadeau’s.

En tot slot: Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?

Onze traditie is absoluut de top2000 luisteren. Daar kunnen wij echt ieder jaar naar uitkijken. Bijna 24 uur per dag staat het hier in huis aan. Op de radio, op tv (vooral tv, dan kun je mensen kijken en lach je je dood) en anders via een stream. Ik hoef niet perse echte kerstnummers, maar gewoon klassieke nummers uit de jaren 60,70, 80 en 90 luisteren samen vind ik echt heerlijk.

Dit was de Is het al bijna kerst ? Tag. Neem hem vooral over, maar tag dan wel even Tamara van THEMOMMYDIARIES. in je post. Ik weet dat ze het namelijk ontzettend leuk vind om jullie antwoorden terug te lezen op haar bedachte vragen. Hunniepunnie bedankt voor je tag, ik tag hierbij : Bianca, Marjo, Judith en Linda

Ohjaa en hou vooral rond de feestdagen het blog in de gaten want er komen een heleboel leuke dingen aan!! Is het al bijna kerst?!!

 

One thought on “Is het al bijna kerst?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.