Als tiener wilde ik kinderarts worden

Kim (29) had als kind altijd een bepaalde droom, een voorstelling van wat ze later wilde worden. “Al heel erg jong wist ik dat ik de zorg in wilde, oorspronkelijk als kraamverzorgster, later werd dat dokter en als tiener wilde ik kinderarts worden”.  In deze rubriek vertellen moeders alles over hun vroegere droombaan en wat zij daadwerkelijk zijn geworden.

bron afbeelding

Waarom was jij ervan overtuigd dat dit het beste bij jou zou passen?

Hoe ik er ooit bij ben gekomen dat ik kinderarts wilde worden weet ik niet meer. Ik heb als kind helemaal niet met kinderartsen te maken gehad. Toch leek het me heel erg leuk om op die manier voor kinderen te kunnen zorgen en ze beter te kunnen maken. Natuurlijk gaat er een pittige studie aan vooraf (te beginnen op de middelbare school). Maar met een CITO score die hoger dan gemiddeld was, leek het me prima haalbaar en was er voor mij dus ook geen twijfel mogelijk: ik werd kinderarts.

Heb je je droom waar kunnen maken of heb je een totaal ander vak gekozen?

Mijn droom spatte uiteen toen op de middelbare school bleek dat ik het niet redde op het VWO. Ik mócht door naar de vierde klas, maar met een duidelijk advies om over te stappen naar de HAVO. Dat deed zeer. Gehinderd door omstandigheden thuis kon ik me niet genoeg op mijn schoolwerk concentreren. Daarnaast bleken juist de – zo belangrijke – exacte vakken niet mijn sterke kant te zijn. Na veel wikken en wegen ben ik inderdaad overgestapt naar de HAVO. Mijn droom bleek onbereikbaar en ik was teleurgesteld. Om die reden koos ik toen voor een vakkenpakket dat nooit meer zou leiden naar een baan als arts. En ik had geen idee wat ik dan wilde worden.

kinderarts

als tiener wilde ik kinderarts worden, het leek me leuk om op die manier voor kinderen te zorgen

Wanneer je een ander vak hebt gekozen; Wanneer heb je een andere keuze gemaakt en waarom?

Zoals wel vaker bij mensen die heel slecht zijn in de exacte vakken, ben ik wel heel goed in taal. Vanuit de middelbare school leek het voor mij voor de hand liggen om HBO Communicatie te gaan studeren. Maar ik zocht naar extra uitdaging en koos voor de opleiding Oriëntaalse Talen en Communicatie. Een soort HBO Communicatie, maar dan gericht op Azië. Als hoofdvak koos ik Mandarijn Chinees. Een fantastische studie die ik met succes heb afgerond en die mij opnieuw voor de keuze stelde: wat wil ik worden?

Via een stage kwam ik terecht in de wereld van webredactie, tekst schrijven en social media. Zo interessant! Ik vond een baan en deed in 5 jaar veel ervaring op. Dit jaar ben ik voor mezelf begonnen als tekstschrijver en social media manager.

Ben je happy in het vak wat je beoefend of zou je jezelf nog graag laten omscholen?

Ik ben zo blij dat ik de sprong in het diepe heb gewaagd en voor mezelf ben begonnen! In eerste instantie deed ik het schrijfwerk ‘er bij’, naast mijn baan en mijn gezin. In september heb ik mijn baan opgezegd en ben ik er helemaal voor gegaan. En dat voelt goed! Ik wil me meer ontwikkelen in mijn eigen vakgebied en alsmaar beter worden in wat ik doe. Niet omscholen dus, maar bijscholen. Dat kan nooit kwaad. En als ik op een dag weer wat meer vrije tijd over houd, dan wil ik wel weer op Chinese les. Niet voor mijn werk, maar als hobby. En om dat het zonde is om taalkennis te laten versloffen ;-)

Wat wilde jij vroeger worden?

4 thoughts on “Als tiener wilde ik kinderarts worden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.