Kindvriendelijke hotspots in Waterland

Direct boven Amsterdam begint Waterland. Een mooi gebied met een aantal leuke dorpen. Karlien woont met haar man en twee jonge kinderen in Monnickendam, de grootste plaats (stad) van Waterland. Zij gaat er met haar kids graag op uit en deelt in deze blog haar tips voor kindvriendelijke hotspots in Waterland.

Kindvriendelijke hotspots in Waterland

Monnickendam

Als je met de kinderen in Monnickendam bent dan kan ik je een aantal leuke en kindvriendelijke hotspots aanraden. Wij komen graag bij Da Piera, een biologisch eetcafé in de haven. Op de kaart staan hele lekkere gerechten en de cappuccino is fantastisch. De eigenaresse heeft een Italiaanse achtergrond en is gek op kinderen. Ook Coffee en Cacao is heel tof met kinderen: heerlijke taarten, broodjes, bonbons en een kast met speelgoed.

Nieuw in Monnickendam is Landwater Events. Hier zit je buiten en binnen goed en het heeft het echte watersport gevoel. Als je wilt leren windsurfen of zeilen, dan moet je hier zijn. Het café zit aan het water maar er zijn voldoende zwemvesten voor de kinderen!

Theetuin Overleek

Toen ik 32 weken zwanger van de oudste was verhuisden we naar Monnickendam. We wilden direct weten waar de leuke cafés zaten en het eerste restaurant dat we ontdekten was theetuin Overleek. We zijn nu vijf jaar verder en we komen hier nog steeds heel graag. Theetuin Overleek ligt in de weilanden van Waterland. In de winter zit je knus binnen, in de zomer zit je in de grote tuin. Voor kinderen is er een schommel, er lopen kippen rond en er zijn konijnen. Als je wilt kan je hier ook fluisterboten en kano’s huren.

Schoolhuis Holysloot

Van de zomer fietste ik met de kinderen door Waterland en kwam ik terecht in Holysloot. Dit dorpje bezoeken is sowieso leuk, omdat je via allerlei loopbruggen, door weilanden en een pontje er kan komen (of je neemt de gewone weg). In dit kleine dorp vind je restaurant Het Schoolhuis. Vroeger een school, nu een leuke plek om met de kinderen taart te eten. Voor het restaurant (er zit wel een weg tussen) is een grote speeltuin.

Heb jij nog leuke kindvriendelijke hotspots die je graag zou willen delen?

afbeelding Monnickendam via Schutterstock

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.