Kip en Champignongoulash met bloemcolistamppot
Gisteren maakte ik de kip en champignongoulash met bloemcolistamppot. Je weet wel bloemkool en broccoli stamppot. Jammie! Omdat we er zo van hebben genoten, wil ik jullie er graag van laten mee genieten!
Kip en champignongoulash met bloemcolistamppot: wat heb je nodig?
Voor 2 à 3 personen:
- Kipfilet- 500 gram, in stukjes gesneden
- Champignons – 200 gram, in stukjes gesneden
- Ui – 1 kleintje, gesneden in ringen
- Tomatenpuree – 0,5 eetlepel (oké, uit blik, ik biecht het op)
- Kippenbouillon – 120 ml
- Bloemkool – een halve (ongeveer 300 gram), in roosjes gesneden
- Broccoli – een halve (ongeveer 300 gram), in roosjes gesneden
- Aardappelen – 600 gram, geschild
- Olijfolie – 2 eetlepels
- Peper en zout – naar smaak
Kip en champignongoulash met bloemcolistamppot: hoe maak je het?
Kip en champigongoulash
- Dep de kipfilet droog met keukenpapier, snijd het in kleine stukken.
- Verhit de olie in een pan, bak de ui 2 tot 3 minuten en voeg dan de kip toe. Bak de kip bruin in ongeveer 5 minuten en voeg dan de champignons toe.
- Roer de tomatenpuree en kippenbouillon erdoor en breng het eventueel op smaak met peper en zout. Laat dit potje ongeveer 10 minuten sudderen. (Niet veel langer, want dan wordt de kip droog!)
Bloemcolistamppot
- Breng een ruime pan met de aardappelen en ruim water aan de kook. (Denk eraan, dat de bloemkool en broccoli er nog bij in moeten!)
- Laat de aardappelen ongeveer 10 minuten koken en voeg dan de bloemkool en broccoli toe. Kook dit nog 10 minuten.
- Afgieten en met een stamper tot een geprakt geheel stampen. Voeg eventueel peper en zout toe en wat olijfolie of boter voor wat extra smeuïgheid.
- Heb je eters aan tafel die liever geen stukjes in hun stamppot hebben? Maak het geheel wat gladder met bijvoorbeeld een staafmixer.
Serveer de stamppot en de goulash samen, bij de stamppot kún je eventueel nog een jus maken. Maar het vocht van de goulash is hier ook zeker goed genoeg voor!
Eet smakelijk!
Cassandra | Momambition.nl says:
Ik! Lijkt me best wel lekker!