Komkommertijd | Even opladen… Maar hoe doe je dat?

In de meeste regio’s is de zomervakantie begonnen en ook regio Noord is begonnen aan de laatste schoolweek! De komkommertijd is dus officieel aangebroken. Dat betekend dat wij ouders weer even lekker kunnen opladen. Maar hoe dan?!

Komkommertijd is de benaming voor een bepaalde periode in het jaar, met name in de zomer, waarin er weinig nieuws te melden is.

Komkommertijd

Dat deze uitdrukking met het oogsten van komkommers te maken heeft, moge duidelijk zijn. Maar waarom in deze is gekozen is voor komkommers, is niet helemaal helder. Er zijn namelijk veel meer groenten die in de zomer geoogst worden. Maar goed, er gebeurt weinig en ik ben Koos inspiratieloos.

Opladen

Ik weet niet zeker of het voor iedereen zo werkt, maar werk je als docent, dan denk je in schooljaren in plaats van in ‘gewone’ jaren. Mijn nieuwe jaar begint dus gevoelsmatig in september en niet in januari. Wat dus ook betekent dat ik nu een beetje last heb van een eindejaarsdip, ofzoiets. Moe, een beetje futloos en bij tijd en wijle licht melancholisch. Weer een jaar voorbij. Tijd dus om een beetje op te laden. Maar hoe doe je dat opladen eigenlijk?

Opladen doe ik zo:

  1. Ontladen. Om op te kunnen laden, moet je eerst ontladen. Ik ga alle to do’s van me afschrijven, alle frustraties over boord gooien en fanatieker sporten.
  2. Reset. Even helemaal niks. Bijkomen, herstellen en heel veel rusten.
  3. Geestelijk opladen. Dan is het tijd om te beginnen met opladen. Na een druk jaar ontbreekt het me aan focus en rust in m’n hoofd. Ik wil weer meer zen en voor mij werkt het doen van yoga oefeningen doen of mindful (bewust) bezig zijn heel goed. Klinkt zweverig, maar valt mee hoor.
  4. Lichamelijk opladen. Bewust bezig zijn met voeding. Eigenlijk weten we vaak heel goed wat gezond is en wat niet. Om lichamelijk een beetje op te laden, ga ik oa meer groente en fruit eten. Gezonde smoothies maken en waarschijnlijk gooi ik er ook nog wel een detox dagje of sapkuurtje tegenaan.
Lees ook eens ‘Ambitie en het moederschap’ met vijf tips om balans te vinden. 

Inspiratie

En hopelijk, met het opladen van lichaam en geest, komt de inspiratie ook weer een beetje terug. Want momenteel is het huuln met de pet op (is dit Twents?) Geen inspiratie om te schrijven, te koken of om me aan te kleden. Ook iets leuks bedenken met de kinderen vind ik nu even lastig. Dus mocht je nou leuke ideeën, inspiratie of tips hebben; let me know!!

Hoe zorg jij voor een “opgeladen batterij?”

bron afbeelding

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.