10 x De leukste (subtropische) kindvriendelijke zwembaden in NL

Als klein meisje werd ik altijd waterrat genoemd door mijn moeder want ik was altijd in het zwembad te vinden. Ik hoop deze liefde voor water een beetje door te kunnen geven aan onze dochter dus bezoeken we regelmatig zwembaden voor kinderen. Dus mocht je inspiratie zoeken: dit zijn de allerleukste kindvriendelijke zwembaden van Nederland op een rij.

Super leuke kindvriendelijke zwembaden in Nederland

Aquadome Het Heijderbos (Limburg)

Dit zwemparadijs is werkelijk prachtig. Het Heijderbos heeft één de snelste wildwaterbanen en mega leuke glijbanen. Dit kindvriendelijke zwembad heeft daarnaast zelfs een prijs gewonnen voor beste zwembad! En ben je klaar met zwemmen? Dan bezoek je toch lekker de Fun Factory of de Jungledome!

De Sheg – Deventer

Heerlijk zwembad voor echte snelheidsduivels. In dit zwembad zit namelijk een wildwaterbaan van bijna tachtig meter lang, een familieglijbaan waar je met zijn allen van af kunt glijden en een reuze glijbaan die je door en om het gebouw heen slingert.

10 x De leukste (subtropische) zwembaden voor kinderen Center Parcs Villages Nature® Paris Disneyland Paris Mamablog weekend weg

Aquadome Scheldorado – Terneuzen

Nog een toppertje onder de beste kindvriendelijke zwembaden van Centerparcs is Scheldorado. Dit zwembad heeft namelijk een piratenschip met glijbaan, maar ook een superglijbaan van dik 60 meter lang, (golfslag)baden en een heuse aquajungle. Wat mij betreft hét zwemparadijs voor jong en oud.

Bonte Wever in Assen

De Bonte Wever maakt gebruik van een all-in systeem. Je kunt hier heerlijk vertoeven in het zwembad en er is ook een sauna paradijs. Daarnaast kun je in de Bonte Wever ook slapen. Inclusief eten, drinken én bowlen.

De zandzee in Bussum

Een van dé kindvriendelijke zwembaden in Nederland is De Zandzee in Bussum. Dit zwembad is echt heaven voor kleintjes. In dit zwembad vind je namelijk een echt Nijntje-bad, te schattig!!! Wedden dat je kleintje hier nooit meer weg wilt.

10 x De leukste (subtropische) zwembaden voor kinderen Center Parcs Villages Nature® Paris Disneyland Paris Mamablog weekend weg

Center Parcs Eemhof – Zeewolde

Wie kent dit zwembad nou niet? Het was één van de allereerste subtropische zwemparadijzen in Nederland! Een behoorlijk populair zwembad in de vakanties, iets om ff rekening mee te houden. Het zwembad beschikt over golfslagbaden, een familieglijbaan, wildwaterbaan en natuurlijk ook speciale kinderbaden.

Kikkerfort Breukelen

Een peuter en kleuterbad met glijbaan en visuele effecten. Hier kunnen de kinderen zich prima een hele dag vermaken. Op bepaalde dagen is het mogelijk om te discozwemmen.

10 x De leukste (subtropische) zwembaden voor kinderen Center Parcs Villages Nature® Paris Disneyland Paris

Tiki Bad Wassenaar

Hét bekendste zwembad van Nederland toch? Het Tikibad heeft 12 verschillende glijbanen, een holslagbad, bubbelbad en lekker verwarmd buitenbad. Flauw van het zwemmen? Dan ga je het attractiepark van Duinrell toch lekker op!

Aqua Mundo Heijen

Yepp alweeeeeeeer Centerparcs… Dit zwemparadijs is in 2015 bekroond tot het beste zwembad van het jaar. Het Water Playhouse beschikt over een gigantische omkiepende emmer en waterkanonnen. Je kunt ritjes maken op een onderwaterscooter of  het Leven-in-zee-bad induiken om tussen de echte vissen te snorkelen.

Blue Lagoon Deventer

Deze zit aardig om de hoek voor ons. Dit toffe zwemdbad heeft een Lava Slide, dit is een familie glijbaan van 80 meter hoog!! Daarnaast een wildwaterbaan, Gletsjer Slide, met draaikolken, scherpe bochten en andere toffe effecten.

Center Parcs Villages Nature® Paris Disneyland Paris Mamablog weekend weg

Vakantie tip: subtropisch zwemmen én genieten van Disneyland

Mocht je nou op vakantie gaan naar Frankrijk, dan raad ik je Village Nature Paris aan waar wij in september zijn geweest. Het zit praktisch naast Disneyland Paris, je rijdt het park af en je zit meteen op de juiste weg naar de parkeerplaatsen van Disney. En de Aqua Lagoon van Village Nature Paris is één van de mooiste kindvriendelijke zwembaden die ik heb gezien.

Heb jij nog een leuke tip qua kindvriendelijke zwembaden?

Liefs Cassandra

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.