Mag ik zuivel eten als ik mijn buikje kwijt wil raken?

Mag ik zuivel eten als ik mijn buikje kwijt wil raken? Absoluut! Sterker nog: volgens een onderzoek in het American Journal of Clinical Nutrition gaat je lichaam meer vetcellen aanmaken als je je zuivelinname ineens beperkt.

Mag ik zuivel eten als ik mijn buikje kwijt wil raken?

Als je niet genoeg calcium binnen krijgt zal je lichaam zoveel mogelijk opslaan. Dit veroorzaakt de afgifte van een stofje genaamd calcitriol dat ervoor zorgt dat de productie van vetcellen toeneemt. Als je minder vetcellen wilt, kun je door extra zuivel te teen het calcitriolgehalte beperken en zorgen dat vet wordt afgebroken, waardoor je vetcellen verkleinen en je buik dus platter wordt. Geniet dus gewoon van een lekker glaasje koeiensap, yoghurt en kaas. Houdt wel in gedachten dat zuivelproducten relatief veel calorieën bevatten en je dus best je porties klein houdt of voor magere producten kiest. De aanbevolen hoeveelheid voor vrouwen is 750 gram magere zuivelproducten per dag.

Toveren voedingssupplementen mijn wasbordje tevoorschijn?

De meeste dieetpillen zijn geldverspilling en brengen enge risico’s met zich mee. in feite is de hoeveelheid gewichtsverlies die je teweeg kunt brengen met supplementen slechts minimaal en minder significant bij mensen die een flinke hoeveelheid gewicht kwijt moeten raken. De allerbeste en enige manier om je wasbordje tevoorschijn te toveren, is goed opletten wat je in je mond stopt en hoeveel je beweegt.

volgende week: Maken kunstmatige zoetstoffen echt dik en is schransen na een workout een slechte gewoonte?

One thought on “Mag ik zuivel eten als ik mijn buikje kwijt wil raken?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.