Melissa | De Zevende Hemel, een muzikale feelgooddrama

Eens in de zoveel tijd doen wij een uitje, wij zijn in dit verhaal mijn moeder, haar vriendin en haar dochter die weer een vriendin van mij is. Terwijl manlief thuis bleef met de baby gingen wij er op uit. Na wat gebep tijdens een kopje thee met een plakje cake gingen we door naar de film De Zevende Hemel, een muzikale feelgooddrama.

De Zevende Hemel

Vroeger kreeg ik standaard een allergische reactie van alle Nederlandse films en series, ik vond het altijd net niks. Tegenwoordig wil ik het zeker een kans geven, zo kijk ik nu ook CMC de nieuwe ziekenhuisserie op zondagavond.

De Zevende Hemel

Het verhaal van De Zevende Hemel

De zevende hemel gaat over een vrouw die ontdekt dat ze doodziek is. Ze wil haar man en kinderen met partners voor een laatste keer bijeen hebben tijdens het 40jarige jubileum van hun restaurant. Oude ruzies en relatieproblemen staan die laatste wens in de weg. Een vader die op alle mogelijke manieren een vinger in de pap wil houden en eigenlijk geen afstand wil doen van zijn levenswerk. De oudste zoon die geen contact wil met zijn ouders, een dochter met huwelijksproblemen en de jongste zoon worstelt met een ongeplande zwangerschap.

Alsof dit niet genoeg is worden er door de acteurs ook nog Nederlandse hits uitgegooid.

Onderwerpen als abortus en terminale ziektes kunnen een film behoorlijk zwaar maken toch is dit niet het geval. Ze hebben een mooie sterrencast bij elkaar weten te sprokkelen die ook nog eens lekker  kunnen zingen.

Het was hier een daar een beetje over de top naar mijn smaak maar er waren ook enorme kippenvelmomenten aanwezig! Na 100 keer geprobeerd mijn tranen weg te slikken (adem in, adem uit) was de laatste poging tegen het einde aan zwaar kansloos, en ik was zeker niet de enige.

Wie er wat mij betreft uitsprong was Noortje Herlaar, goed acteerwerk en hemeltje wat kan zei mooi zingen. Ook tijdens het duet tussen Tjitske en Thomas had ik kippenvel tot achter de oren.

En als ze er tegen het einde ook nog even een kinderkoortje ingooien ben ik verkocht.

Conclusie

Kijken! Een lekkere film voor tijdens de donkere dagen maar vergeet vooral de chocolade en de zakdoekjes niet.

Regie : Job Gosschalk

Cast : Halina Reijn, Huub StapelTjitske ReidingaRuben van der MeerThomas AcdaJan KooijmanNoortje HerlaarHenriëtte Tol

speelduur : 106 minuten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.