Met déze tips zit je lekkerder in je vel

Wil je graag beter in je vel zitten? Go you! Je kunt verschillende stappen zetten om dit te bereiken. Van een goede verzorgingsroutine tot liever voor jezelf zijn, we delen graag onze tips met je. Waar ga jij mee beginnen?

Goede huidverzorging

Uiterlijk speelt natuurlijk een rol bij goed in je vel zitten. Pak bijvoorbeeld je skincare routine aan, als je een doffe of droge huid wilt verbeteren. Van reinigen tot hydrateren, bekijk alle stappen in de routine en pas deze op de juiste manier toe.

Gebruik je bijvoorbeeld al een goede cleanser, om je gezicht mee schoon te maken? Daar heeft je huid zeker iets aan. Reinig twee keer per dag, in de ochtend én in de avond. Dat is wellicht even wennen, maar brengt je huid beter in balans. Kies bij elke stap in je verzorgingsroutine voor innovatieve en effectieve producten, van Laneige bijvoorbeeld.

Of je nu dode huidcellen wilt verwijderen of droge lippen wilt voeden, voor iedere wens is er een bijpassend product te vinden. En dat ook nog eens voor het juiste huidtype.

Dagelijkse routine

Het klinkt misschien een beetje saai, maar je hebt er zeker profijt van: een dagelijkse routine. Sta op een vaste tijd op, eet dagelijks drie maaltijden, ga op tijd naar bed. Dit vormt zo’n beetje de basis. Rust en regelmaat maken namelijk gelukkig.

Je kunt heus af en toe wel wat afwijken van dit ritme, maar je merkt misschien al snel dat je hierdoor slechter in je vel zit. Dan is het hoog tijd om weer te switchen naar die vaste routine. Hierdoor slaap je waarschijnlijk ook langer en beter, omdat je lichaam weet waar het aan toe is. En slaap is natuurlijk belangrijk om je goed te voelen!

Genoeg beweging

Naast slaap is voldoende beweging heel belangrijk. Je hoeft heus niet elke dag een zware workout te doen, maar ga vooral voor een bewegingsvorm waar jij je prettig bij voelt. Probeer wel iedere dag aan beweging toe te komen. Een half uur is al genoeg. Zo zie je maar: hier is dat stukje routine dus ook weer van belang. Je kunt bijvoorbeeld een stuk gaan wandelen of fietsen – zo kom je meteen buiten. Of ga lekker sporten.

Zie beweging niet als straf, maar als beloning: het is heerlijk om zo met je lichaam bezig te zijn. Het geeft een boost aan je zelfvertrouwen en er komen allerlei stofjes vrij die je gelukkig maken, zoals serotonine, endorfine en dopamine. Precies die stofjes zorgen ervoor dat je je zo goed voelt na het sporten!

Beter ontspannen

Slecht in je vel zitten kan ook komen door moeilijk kunnen ontspannen. Probeer ontspanning jezelf aan te leren, om op die manier stress te verlagen. Signaleer momenten met te veel stress en speel hierop in. Doe bijvoorbeeld even een stapje terug.

Dit kan op kleine schaal zijn, door tot tien te tellen of een keer eerder te stoppen met je werkdag. Of juist op grote schaal met meer impact, door minder dagen te gaan werken of voortaan minder hooi op je vork te nemen. Het is maar net wat er nodig is en hoeveel last je hebt van stress. Ook ademhalingsoefeningen helpen om beter te ontspannen, evenals meditatie en yoga. Het is een idee om hiermee te starten.

Leer van jezelf houden

Tot slot: leer om echt van jezelf te houden. Dit is vaak een proces van jaren, waar iedereen doorheen gaat. Bedenk je in ieder geval dat jij jezelf veel strenger beoordeelt dan dat anderen dat doen. En dat geldt eigenlijk voor iedereen, aangezien we zelf onze grootste criticus zijn.

Zelfs mensen die in jouw ogen perfect zijn, kennen weer hun eigen onzekerheden – of dat nu over hun lichaam, gedrag of persoonlijkheid is. Dat mag er zijn, maar zie jezelf daardoor niet als een minder persoon. Jij mag er zijn, gewoon zoals je bent! En je bent het waard om van te houden – door jezelf en door anderen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.