Met sfeervolle verlichting de herfst in

De herfst is officieel weer begonnen en dat betekent dat de dagen weer korter en donkerder gaan worden. Om het geheel wat warmer aan te kleden in huis geef ik jullie vandaag wat tips hoe je met sfeervolle verlichting de herfst in gaat. 

Met sfeervolle verlichting de herfst in

De tijd van het binnenzitten is aangebroken en om het huis wat warmer aan te kleden kies je niet alleen voor kussens en zachte dekentjes maar ook voor sfeervolle verlichting. In de herfst en winter kies ik het liefst voor verlichting met veelal een oranje gloed, een perfecte combinatie met kaarslicht. Bij ons in huis zijn de woonkamer, de keuken en de slaapkamers toch wel de belangrijkste kamers. Dit zijn de kamer waar je je volledig ontspant. In een keuken ook? Ja nja als je zoals ik van koken houdt wel haha!

Sfeerverlichting in de keuken

In de keuken maak ik standaard gebruik van dimbare inbouwspots, dit maakt het heel erg handig overigens als ik ‘s nachts naar de badkamer moet. Onze badkamer en toilet zit namelijk beneden achter in het huis. Wanneer ik dus ‘s nachts een bezoekje moet brengen aan het toilet dan sluip ik door het hele huis heen. Aangezien ik dimbare inbouwspots heb in de keuken kan ik ze op een zachte manier aanzetten zonder dat ik meteen pijn in mijn ogen krijgen door het felle licht wat normaliter in de keuken aan staat.

Maar buiten dat om geeft het de keuken ook meer sfeer dan wanneer je een dikke bouwlamp ophangt. Dimbare verlichting zorgt er gewoon meteen voor dat het je keuken meer sfeer geeft. Helemaal wanneer je een leef keuken hebt die bij je woonkamer is getrokken. Inbouwspots zijn in allerlei maten en vormen verkrijgbaar bij o.a. Lampen Online

Met sfeervolle verlichting de herfst in

In de de slaapkamer

In de slaapkamer hebben we een saaie plafonnière hangen, maar naast bed heb ik aan beide kanten ook een nachtlampje staan. Wel zo handig wanneer ik nog een boek aan het lezen ben en in de herfst pak ik het lezen vaak ook wel weer op. Nu willen wij de slaapkamer van ons nog volledig aanpakken dus ook met de verlichting wil ik dan iets gaan doen. We hebben een bed met een hoofdbord en daar wil ik graag straks de verlichting achter zien te krijgen doormiddel van een led strip denk ik. Moet nog even over gediscussieerd worden hier.

Met sfeervolle verlichting de herfst in

In de woonkamer

Kaarsen zijn natuurlijk altijd goed. Maar om nou iedere dag een stuk of 30 kaarsen aan te zetten is ook niet wat. Ik doe zelf altijd een combinatie van kaarsen, de houtkachel aanzetten en wat mooie lampen. Onze eetkamer zit aan onze woonkamer vast en daarom hebben wij in de eetkamer ook gezorgd voor dimbare verlichting. Ideaal wanneer je met een herfstachtige dag een spelletjes avond houdt. Ik moet bekennen dat ik geen plafond lamp heb voor de woonkamer omdat we er nog steeds niet uit zijn wat we daar willen ophangen.

Wel hebben we een staande lamp – uiteraard met dimlicht – , een happylight slinger (zorgt ook voor heel veel sfeer) en natuurlijk wat tafel lampen. Zelf houdt ik van een mix tussen sfeer, modern en stoer. Wat je bij mij thuis veelal ziet is een soort mix van Scandinavisch met industrieel en een tikkeltje romantiek. Zo heb ik standaard een stuk of 10 theelichtjes aan staan.

Heb jij nog ideeën hoe je met sfeervolle verlichting de herfst in gaat?samenwerken

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.