Oertijdmuseum De Groene Poort | Hotspot voor dino fans!

Afgelopen zondag was het heerlijk weer. We wilde met onze heren heerlijk iets buiten gaan doen. Vrijwel alle buiten speeltuinen in de omgeving zijn nog dicht. Aangezien wij twee grote dino fans in huis hebben besloten we naar het Oertijdmuseum De Groene Poort in Boxtel te gaan.

Papa  heeft nieuwe schoenen nodig!

Vinz en Senn hebben we wijs gemaakt dat papa nieuwe schoenen nodig had. We gaan schoenen kopen voor papa. Vinz begon al te mopperen, winkelen is saai en stom. Maar het idee dat hij mee schoenen mocht uitzoeken kon hij zich wel in vinden. Senn is altijd over (bijna) alle enthousiast. Voor ons is Boxtel niet zo heel ver rijden. Na een half uurtje in de auto, waren we bijna bij het Oertijdmuseum De Groene Poort. We vroegen onze heren op zoek te gaan naar een hele grote schoen. Want de winkel had voor de deur een héle erge grote schoen staan.

Ik zie Dino’s, Mama tiereks!

Ijverig en ietswat ongeduldig waren ze samen op zoek naar de schoen. Welke kleur is de schoen? Aan welke kant staat de schoen? Ineens gevolgd door geschreeuw, Mama ik zie dino’s!!!! Senn die hard riep T-Rex! Door de bomen heen zijn de dino’s van het Oertijdmuseum De Groene Poort goed te zien. (Er zitten nu aan de struiken en bomen nog niet zoveel blaadjes) De heren waren dolenthousiast. We reden de parkeerplaats op, en er stond een prachtige T-Rex.

Gaan we naar het dinopark?

Vinz en Senn geloofde hun ogen niet, gaan we naar het dinopark? Dolbij en enthousiast sprongen ze de auto uit. De grote T-Rex op de parkeerplaats van OertijdMuseum De Groene Poort was van zo dichtbij toch wel wat eng. Met name Senn moest echt even “landen”.

Het pad naar de entree toe is zo leuk, er staan daar al allerlei dieren en is van alles te zien. Eenmaal binnen kwamen we direct in een hal met allerlei fossielen, amonieten, tanden, “botjes”, boeken, speelgoed, knuffels. Er was direct van alles te zien. Papa ging de “kaartjes” kopen terwijl ik met de heren even een rondje maakte. Ze hebben er echt teveel leuke dingen!

Het zijn “maar” robotdino’s

We besloten om boven te beginnen. We hoorde al wat gegrom, Senn werd er terug houdend door, en Vinz zei tegen zichzelf het zijn maar robotdino’s. Het is toch ook maar vreemd, zo’n dino die beweegt en gromt. Senn was erg onder de indruk en vond die bewegende dino’s niks. Vinz vond het prachtig. Elke dino werd uitvoerig bekeken, de botjes en skeletten werden bestudeerd. Er was vooral heel veel te vertellen en heel veel herkenning van de dingen die hij in zijn dinoboek had gezien.

Boven staan dan de robot dino’s, en nog vele andere leuke dingen. Vanuit daar kun je nog een verdieping omhoog om de grote skeletdino’s goed te kunnen zien. Je kijkt dan vanaf boven helemaal naar beneden. Over de opzet van het Oertijdmuseum De Groene Poort is echt nagedacht. Het is ingericht zodat je alles goed kunt zien.

Het Dinobos

Oertijdmuseum de groene poort

 

Nadat we binnen alles gezien hadden besloten we lekker naar buiten te gaan bij het Oertijdmuseum De Groene Poort. Ook hier werden we alle vier weer enorm enthousiast. Via het terras loop via je een pad naar het bos. Maar waar je ook bent, er is overal wel wat te zien. Het is geen moment saai. Het bos was geweldig. Vele soorten dino’s stonden er, ook aan de allerkleinste was gedacht door verhogingen er neer te leggen waar ze op kunnen staan. Op deze manier kunnen ze alles nog beter zien. Er waren dinobekken waar je een foto kon maken, een dino die je mocht aanraken of op kon gaan zitten. Het is ruim opgezet en zoveel te zien.

De speeltuin van Oertijdmuseum De Groene Poort

Ook beschikt Oertijdmuseum De Groene Poort over een speeltuintje. Niet heel groot maar groot genoeg om jezelf als 3 en 5 jarige een uurtje te vermaken. Zelf konden we even heerlijk van het zonnetje genieten op een bank die uitkeek over de speeltuin. Goed uitzicht op de plek waar de heren aan het spelen zijn vinden wij belangrijk. Daar was hier geen gebrek aan.

Horecagelegenheden in het Oertijdmuseum

Wat er aanwezig aan horeca bij Oertijdmuseum De Groene Poort, is niet heel uitgebreid. Wij hadden zelf broodjes meegenomen wat achteraf ook maar goed was. Hoe dit in het hoogseizoen is weet ik niet, maar ik ga er vanuit dat er dan meer keus is. De prijzen zijn erg netjes. Daar valt echt helemaal niks over te zeggen.

Conclusie

Wij gaan zeker in de zomervakantie nog een keer terug naar Oertijdmuseum De Groene Poort. Wij vinden het hele schappelijke prijzen, volwassene 9 euro entree en voor kinderen 6 euro entree. Het is jammer dat je de museum jaarkaart niet kunt gebruiken, maar ik denk dat dit vooral voor de gemeente Boxtel een grote gemiste kans is.

Het is een leuk park, met heel veel informatie. Er is zo ontzettend veel te zien en te beleven. Voor ons was dit echt een geslaagde dag weg.  Neem eens een kijkje op de site van Oertijdmuseum De Groene Poort: http://www.oertijdmuseum.nl

 

 

2 thoughts on “Oertijdmuseum De Groene Poort | Hotspot voor dino fans!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.