Groene Maandag Recept: Oranje groenten-pindasoep met volkoren pitabrood
Vorige week deelde ik het quinoasalade recept al met jullie voor de groene maandag campagne. Deze week gaan we vrolijk verder met een oranje groenten-pindasoep met volkoren pitabrood om te dopen:
Oranje groenten-pindasoep
Dit gerecht is vegetarisch, simpel en vooral heel snel te maken. Binnen 25-30 minuten heb je een heerlijke soep op tafel staan. Wanneer je het gerecht hebt gemaakt moet deze binnen 3 dagen gegeten worden. Dit gerecht is NIET glutenvrij. Mocht je nog wat meer willen weten over de groene maandag campagne, klik hier
Benodigdheden groenten-pindasoep voor 4 personen:
2 teentjes knoflook, 2 penen,8 bosuien,600 gram pompoenblokjes,4 theelepels currykruiden, 4 scharreleieren, 8 volkoren pitabroodjes,4 tot 6 eetlepels pindakaas, 1,5 eetlepel olijfolie, 3 groentebouillonblokjes en peper en zout naar smaak.
Knoflook en peen snijden
Start met het voorverwarmen van de oven: 220 graden. Je kunt ook gebruik maken van een broodrooster voor de pitabroodjes. Kook vervolgens 500 ml water per persoon voor de pindasoep. Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de peen in plakjes.
Bosui snijden
Snijd de bosui in kleine ringenen houd hiervan 1 eetlepel p.p. van de groene delen apart voor de garnering van de pindasoep.
Bakken en koken
Verhit in een soeppan met deksel de olijfolie en bak de knoflook, peen, pompoenblokjes, currykruiden en het witte deel van de bosui 1 minuut op middellaag vuur. Voeg vervolgens 400 ml per persoon aan kokend water toe aan de soeppan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng het vervolgens afgedekt aan de kook. Laat de pindasoep dan 14-16 minuten zachtjes koken.
Eieren koken
Kook de eieren in ongeveer 6-8minuten hard. Pel ze en snijd de eieren doormidden.
Pitabroodjes in de oven
Besprenkel de pitabroodjes met een beetje water en bestrooi ze eventueel met wat overgehouden currykruiden. Bak de pitabroodjes in 2-3 minuten in de oven of rooster ze in de broodrooster. Haal dan de pindasoep van het vuur en voeg de pindakaas toe, Pureer het geheel met een staafmixer. Mocht de soep erg dik zijn dan kun je met wat extra water de pindasoep nog verdunnen. Breng verder op smaak met peper en zout.
Serveren
Verdeel de soep over de soepkommen en leg het ei in de soep. Garneer de groenten-pindasoep met de achtergehouden groene delen van de bosui. Serveer de pitabroodjes erbij. Eet Smakelijk!
Meer lekkere recepten zien?
Little Louvain says:
Dat ziet er wel super lekker uit! Moet ik zekers eens proberen!!
lauramariskadegraaf says:
Lijkt me lekker!
Pauline Grossen says:
Dat moet ik eens proberen! Ziet er super lekker uit!
Anne says:
Dat klinkt erg lekker en ook nog een lactosevrij. Tenminste, met de juiste pindakaas, bouillonblokjes en pitabroodjes, maar dat is geen probleem! Ik pin m vast om later uit te proberen!
Cassandra says:
Ahh leuk!! Laat je me weten wat je ervan vond?!
Marushi says:
Klinkt goed! Ik hou wel van soep.
mvanzwam says:
Klinkt ontzettend lekker! Soep is altijd goed! :D
Linda says:
Goed recept zeg! Klinkt lekker in ieder geva!
SofarsoSabine says:
Dat ziet er lekker uit en ook nog eens gezond!
MamaPlaneet says:
Ik vind dit wel wat voor mijn schoonmoeder. Bedankt voor de tip!