#PaterPaleis #5 | Hoe staat het met de verhuizing?

Aankomende vrijdag wonen we inmiddels alweer vier maanden in ons #paterpaleis. Hoe bevalt dat eigenlijk en hoe staat het met de verhuizing? Gesetteld en klaar? Of moet er nog wat gebeuren…

Hoe bevalt het #paterpaleis en wat moet er nog gebeuren?

Ik kan nog soms nog steeds niet geloven dat we niet meer in Almelo wonen en weer terug zijn in het Noorden. Alles is zo verdomd snel gegaan, niet te geloven! Een half jaar geleden pakten we onze spullen en zijn we tijdelijk bij mijn schoonouders ingetrokken. Inmiddels zijn we verhuist en wonen we alweer vier maanden in ons nieuwe appartement. De tijd is echt voorbij gevlogen!

Hoe het ons bevalt? Het is heerlijk! We hebben een ontzettend fijn huis, maar zijn zeker nog niet klaar. En met mijn nieuwe baan erbij is het er ook niet bepaald makkelijker op geworden om het huis sneller klaar te krijgen. Kan iemand even regelen dat we 72 uur in één dag kunnen proppen ofzo? Nee kidding natuurlijk, time-management moet hier even weer opgepakt worden, maar dat komt wel. Ik kan nou eenmaal niet alles tegelijk, hoe graag ik dat ook zou willen haha!

Balkon: kan veel gezelliger!

In het voorjaar, wil ik ons balkon wat gezelliger gaan maken. Heeft nu natuurlijk geen prio, want ‘t is veel te koud om buiten te zitten. We zitten in elk geval te denken aan een balkonbar, neemt weinig ruimte in en staat ontzettend tof! Handig ook met gezellige borrels met vrienden.

Verder willen we ook graag een nieuwe loungeset kopen. Onze huidige loungeset bestaat uit twee delen. Wanneer deze twee delen zijn verbonden (zoals het hoort…) dan past de set helaas niet op het balkon. Ja het kan op één manier wel, maar het is het net niet en kost een hoop ruimte. Nu hebben we set dus los van elkaar staan. Elk aan een kant van het balkon. Niet heel verkeerd hoor, maar ik ben dan wel weer iemand die zich daaraan stoort haha!

De (woon)keuken: bijna klaar!

Onze keuken zit meteen in de woonkamer en ik heb geprobeerd dit echt bij de volledige ruimte te betrekken. Ik vind het heerlijk om nu de keuken in de woonkamer te hebben als een soort woonkeuken. Dit miste ik heel erg in ons oude huis. Ik hou namelijk van lekker eten, uitgebreid ontbijten, koken voor vrienden, of gewoon een spelletjesavond met allerlei lekkere hapjes en een borrel op tafel.

#paterpaleis keuken

Nadeel van een keuken in je woonkamer is alleen wel dat het snel rommelig en vol oogt. Dat heb ik overigens in het hele huis. Omdat we in een appartement wonen en alles wat kleiner is dan in ons vorige huis, merk ik dat ik veel vaker  opruim. Ik raak persoonlijk heel erg onrustig van rommel in huis en kan ontzettend slecht ontspannen wanneer er overal wel iets licht. Met name speelgoed van Leia haha! Maar om nu elk moment van de dag bezig te zijn met poetsen en opruimen… pffff, ain’t nobody got time for that haha!

Meer ruimte in onze woonkeuken…

Omdat de keuken wat kleiner is, hebben we weinig ruimte. Gelukkig hebben we een berging in onze woonkamer, bij de keuken kant. In deze ingebouwde voorraadkast (zo moet ik het noemen denk ik?) staat momenteel een Malm ladekast van Ikea voor voorraad. Maar dit mag wel wat georganiseerder om meer ruimte in de keuken te krijgen. Ik ben alleen nog aan het twijfelen (eeuwige twijfelkont is er weer hoor!) over hoe en wat. Ene kant denk ik een rails systeem met planken en draadmanden om zo voorraad weg te werken.

Maar aan de andere kant… De man had ook een leuk idee: deur eruit halen en bij de woonkamer betrekken? Boeken kast idee van maken. Kunnen er altijd gesloten kasten in zetten voor die voorraad… Of de voorraad in onze grote berging zetten…

En ik wil in de keuken echt heeeeeeel erg graag de zilverkleurige handgrepen vervangen. Het liefst ga ik dan voor voor zwarte gepoedercoate handgrepen. Past net even beter bij het geheel van de rest van de ruimte. Voordeel is ook dat wanneer we het huis weer verlaten, we deze verandering heel simpel weer kunnen herstellen naar het oude.

I need gestructureerde opbergruimte

Zoals ik hier boven al noemde moet ik opbergruimte creëren. In de kleine berging is dat nog even nadenken. Voor de grote wil ik echt graag het railsysteem van Ikea waar ik het hierboven al over had. Hier kun je naast planken namelijk ook draadmanden aan kwijt en zelfs wasrekjes. We hebben momenteel een dikke bende daar, een overgebleven kast, onze jassen, de wasmachine, vriezer en nog wat dozen die uitgepakt moeten worden en daar word ik onrustig van haha.

Ook de badkamer heeft de nodige kasten etc. nog nodig en ik ben nog in gesprek met de verhuurder of we eventueel de wasbak mogen loshalen (en bewaren én dus weer monteren als we eruit gaan) zodat we deze kunnen vervangen voor een wastafel mét kast. Die losse kasten die je eronder kunt kopen vind ik het net niet. Nu hebben we het eerst opgelost met een setje uit de besta serie (ikea) die we al hadden. Kan ik in elk geval vast wat spullen kwijt. Staat nog best geinig ook trouwens..

Leia’s kamertje:

Leia’s kamertje… Daar wil ik eigenlijk wel een aparte blog aan spenderen. Die is ook zo goed als af, op de verlichting na. Ook denk ik dat ik nog een muurtje wil verven daar en uiteindelijk wil nog een nieuw bed voor dr. Een praktisch bed met opbergruimte, misschien wel een halfhoogslaper of een hoogslaper. Kan ik eronder een leuke speelhoekje / zit hoekje of bureau idee creëren. Is meteen weer ruimte besparend aangezien haar kamertje best een klein formaat heeft. Ik dacht ongeveer 6m2 als ik me niet vergis..

alle #paterpaleis verhuisupdates:

Heb je wat schrijfsels gemist uit de #paterpaleis serie? Hieronder volgen ff alle stukken:

Tot de volgende verhuis update! Liefs, Cassandra

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.