Recept : Gezonde Kwarktaart met bodem van dadels en walnoten
Een lekkere taart en toch gezond? Het kan dus echt want ik een heerlijk recept voor een aardbeien kwarktaart met dadels en walnoten. Hij is super simpel om te maken en echt erg lekker. Deze gezonde kwarktaart ligt niet zwaar op de maag en is zeker niet zo zoet dat al je vullingen eruit knallen. Lekker als je op dieet bent, voor een verjaardag of gewoon als toetje. Sterker nog: eet gewoon een stukje als ontbijt! Het kan allemaal!
Recept : Gezonde Kwarktaart met dadels en noten
Deze gezonde aardbeien kwarktaart is natuurlijk gezoet en heeft een lekkere bodem van dadels en walnoten.
Ingrediënten:
- 750 gram magere kwark
- 250 gram aardbeien
- 12 blaadjes gelatine
- 1 vanille stokje
- 5 eetlepels bio honing of agavesiroop
Bodem:
- 130 gram dadels
- 40 gram gesmolten kokosolie
- 40 gram walnoten
- 75 gram havermout
Materialen:
- keukenmachine
- springvorm 22cm
- bakpapier
Bereidingswijze van de gezonde kwarktaart
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. We gaan nu de bodem van dadels en walnoten maken: doe de dadels, gesmolten kokosolie, walnoten en havermout in de keukenmachine en maal het fijn. Verdeel het mengsel over de bodem en druk het aan met een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.
Week vervolgens de gelatine in een bakje met koud water. Pureer ongeveer 200 gram aardbeien, hou er een paar achter voor de garnering. Doe de aardbeien in een pannetje en verwarm dit. Haal het pannetje van de warmtebron. Knijp de gelatine uit en meng dit goed door de aardbeienpuree.
Meng in een grote kom de kwark met de gepureerde aardbeien. Snij het vanille stokje in de lengte door en schraap de merg er uit. Roer het merg samen met de honing door de kwark. Giet het mengsel in de springvorm en laat de taart minimaal 3 uur opstijven. Garneer de gezonde kwarktaart met de overgebleven aardbeien en eventueel ander rood fruit.
Eet smakelijk!!
Axl says:
Hm, wij zijn gek op dadels. Ik ben benieuwd hoe dat smaakt in een taartbodem! :)
Herma says:
Ik heb vegetarische vrienden. Hoe kan ik deze taart vegetarisch maken? Dus zonder gelatine?
Marleen Meulenberg says:
Met agar agar.