Recept | Kokoswater ijsjes

Zelf een gezond ijsje maken, dat moet toch niet heel moeilijk zijn? Ik vind het altijd erg leuk om zelf ijsjes te maken en helemaal als het ijsje ook nog eens verantwoord is, dus vandaag deel ik een gezond recept om kokoswater ijsjes te maken waar je niet zo heel erg veel voor nodig hebt. 

Ingrediënten voor kokoswater ijsjes:

★ Kokoswater
★ Vers fruit na keuze,
★ Een ijsjesvorm of een XL ijsblokjeshouder.
★ Bij gebruik van een ijsblokjeshouder, stokjes.

Het kokoswater en de stokjes (Ik kocht gekleurde cakepop stokjes  €0,99 per pakje) kocht ik bij de Xenos. Mijn XL ijsblokjesvorm heb ik bij de Hema gekocht. Het leek me wel leuk om eens wat anders te proberen dan een standaard ijsjesvorm, maar wil jij gewoon een ijsjesvorm gebruiken dan kan dat natuurlijk ook gewoon!.Qua vers fruit heb ik in deze versie gekozen voor kiwi en appel, maar je kunt natuurlijk ook een andere soort fruit nemen zoals peer of mango.

Kokoswater ijsjes
Kokoswater ijsjes maken:

Snij het fruit in dunne plakjes en vervolgens in blokjes. Stop het fruit in de vorm en giet het kokoswater erbij en stop de stokjes erin wanneer je een ijsblokjesvormer gebruikt. Stop het vervolgens 6 uur in de vriezer, ik heb het aan de einde van de dag gemaakt en de volgende dag uit de vriezer gepakt.

Zelf ben ik niet o’n kokoswater fan, dus de kokoswater ijsjes waren voor mij geen succes. Leia vond ze daarentegen wel weer heerlijk! Leia vindt de ijsjes echt ontzettend lekker, en een vriendin heeft ze ook geproefd en die vond de ijsjes ook echt heerlijk. Ik vind kokos alleen lekker als het omhult is met chocolade, oftewel een bounty haha!

Ga jij de kokoswater ijsje sook maken? Laat je mij dan weten wat je ervan vond? Heb jij nog een leuk recept?

2 thoughts on “Recept | Kokoswater ijsjes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.