RECEPT | Havermout pannenkoeken

Ik probeer de laatste tijd weer een beetje op mijn voedingspatroon te letten want die bikini body komt natuurlijk niet vanzelf aanwaaien. Ik maakte havermout pannenkoeken en deel vandaag het recept met jullie. Heel simpel, heel snel en super lekker voor bijvoorbeeld ontbijt of lunch. 

Sinds ik weer werk heb ik wel moeite met het fenomeen ontbijt. Ik varieer wel veel met mijn voeding, maar het ontbijt skip ik eigenlijk altijd omdat ik stiekem gewoon langer in bed wil blijven liggen. Ik heb nu een oplossing gevonden, afgelopen zondag maakte ik havermout pannenkoeken, gelijk een hele bult en de volgende dag at ik ze tijdens het opmaken in de douchte. Ja ja, mulitasken to the max haha!

Dit heb je nodig voor ongeveer 6 havermout pannenkoeken:

  • 200 ml melk naar keuze. Ik heb gewoon koeienmelk gebruik
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 150 gram havermout

Havermout pannenkoeken

Bereidingswijze

Het is eigenlijk een heel simpel recept en het stelt echt niet zoveel voor. Gooi de melk in een kom, snij de banaan in plakjes en gooi deze, tezamen met de eieren en het afgewogen havermout erbij. Even de staafmixer of gewone mixer erdoorheen halen tot het een mooi beslag is en je kunt gaan koken.. Voor het bakken van de pannenkoekjes kun je kokosolie gebruiken ilv bakboter, dat is meteen een stuk gezonder. Ik maakte steeds twee havermout pannenkoeken tegelijk in de pan. Je wilt namelijk geen enorme plakken hiervan op je bord, want het is echt wel machtig. Ik bak ze ongeveer 3 minuten per kant en ze zijn klaar om te eten. Dit is trouwens ook een prima maaltijd voor kinderen, onze Leia had al vier broodjes gegeten toen ik deze had gemaakt, maar ze propte gewoon nog een havermout pannenkoek naar binnen :O – mijn dochter is echt een vreetschuur hoor! haha!

Ik moet zeggen – niet zo verantwoord, maar wel super lekker – dat gerookt spek ontzettend lekker is op deze havermoutpannenkoeken. Het dempt de bananensmaak een beetje ofzo, helemaal in combinatie met de cherry tomaatje. Nomnomnom.

Heb jij nog een lekker en snel havermout recept die je wilt delen? Neem dan contact op met [email protected]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.