Recept | No Bake Mini Oreo Cheesecake met (Milka) chocolade
De huidige corona lockdown zorgt er hier thuis voor dat ik niet alleen meer tijd neem voor het koken, maar ook weer vaker sta te bakken. Via mijn Instagram Stories zagen jullie al voorbij komen dat ik vorige week Oreo cheesecake aan het maken was en ik werd massaal om het recept ervan gevraagd. Dus bij deze, your welcome !
Mini Oreo Cheesecake met (Milka) chocolade
Mijn favoriete soort taart met mijn favoriete koekjes. Dat moet toch wel een succes zijn mensen?! Het fijne aan deze cheesecake is dat het een no bake versie is. Je hebt dus geen oven nodig, alleen een koelkast en een nachtje geduld. Moeilijk wel. Let’s do this!
Ingrediënten om 6 x mini oreo cheesecakejes te kunnen maken:
- 1 rol Oreo koekjes
- 200 gram monchou
- 250 ml slagroom
- 100 gram chocolade naar keuze (wij hadden Milka melk chocolade)
- 50 gram roomboter
- bakspray
Benodigdheden:
Verder heb je nodig:
- een muffin vorm (vorm van 6),
- een handmixer,
- een grote mengkom,
- een kleine kom,
- bakpapier,
- Theedoek,
- snijplank,
- deegroller,
- steelpannetje.
Aan de slag: Oreo koekjes crushen!
Oke, nu niet gaan huilen, maar pak tweederde van de oreo koekjes (houdt ongeveer een stuk of 4 oreo’s over) en leg deze op een snijplak. Gooi daar een theedoek overheen en sla erop met een deegroller tot de Oreo koekjes volledig gecrusht zijn. Dit kan uiteraard ook in een keukenmachine zoals een KitchenAid, maar dan moet je die wel hebben haha!
Zet het steelpannetje op vuur en smelt daarin de 50 gram roomboter. Zodra de boter is gesmolten haal je het pannetje van het vuur en voeg je vervolgens de gestampte oreo koekjes hier aan toe.
Verdeel dit mengsel van oreo en boter in de met bakpapier beklede muffin vorm (of muffin vormpjes). Duw goed aan zodat de bodem goed bedekt is.
Chocolade smelten en cheesecake beslag maken
Smelt de chocolade au bain marie (in een glazen kom boven een pan met kokend water).
Meng de slagroom met monchou en klopt dit met de mixer tot een luchtig geheel. Voeg hier de gesmolten chocolade aan toe en giet het cheesecake beslag in de muffin vorm.
Pak nu de overgebleven Oreo koekjes en stop daarvan één in je mond. Eet smakelijk! De andere drie koekjes snijdt je doormidden en verdeel je over het cheesecake beslag. Zet de vorm nu minimaal een nacht in de koelkast zodat de Oreo cheesecake goed kan opstijven.
En Voila, de oreo cheesecake is geboren! Leuk is om de volgende ochtend stiekem zo’n oreo cheesecakeje bij je partner in de broodtrommel te stoppen. Ik kreeg een heel leuk appje tijdens het lunch uur!
Laten jullie mij even weten wanneer je dit recept hebt uitgeprobeerd? Foto’s sturen via social media o.i.d. vind ik ook super tof!
Tot de volgende keer, liefs Cassandra