RECEPT | Platbroodpizza met tonijn
Ik heb eerder al eens kenbaar gemaakt dat ik platbroodpizza echt ontzettend lekker vind! Voor deze week heb ik weer een lekkere versie voor je: platbroodpizza met tonijn, klaar binnen 30 minuten!
Platbroodpizza met tonijn
Vorige keer maakte ik platbroodpizza met groene pesto, love it! Vandaag gaan we onze eigen versie van de pizza tonno maken met platbrood als bodem. Het gerecht en het recept zat in de Hellofresh box die ik afgelopen zondag weer heb ontvangen en hij is echt lekker! Heb je trouwens nog olijven of kappertjes in de koelkast liggen? Dan kun deze gerust toevoegen.
Ingrediënten voor Platbroodpizza met tonijn
De ingrediënten zijn omschreven op basis van een vier-persoonshuishouden. Mocht je nou met meer of minder mensen zijn dan mag je mij altijd mailen, ik stuur je graag de juiste verhoudingen toe.
- 2x rode paprika’s
- 2 rode uien
- 8 x Libanees platbrood
- 2 knoflooktenen
- 4 blikjes tomatenpuree
- 4 blikjes tonijn in olijfolie
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 120 gram rucola
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper & zout naar smaak
Allergenen: Let op dit gerecht bevat gluten, melk/lactose en kan sporen bevatten van selderij.
Lees ook dit recept: portobelloburgers met gebakken ei
Benodigdheden:
Voor het maken van platbroodpizza met tonijn heb je een steelpan nodig, een bakplaat met bakpapier, een mes, een lepel en een gezonde eetlust ;)
Voorbereiden
Begin met het voorverwarmen van de oven op 220 graden. Snijd de rode paprika in smalle reepjes en de rode ui in dunne halve ringen. Hak de knoflook fijn of pers hem met een knoflookpers (ik ben die van mij kwijt sinds de verhuizing haha!)
Saus Maken
Verhit olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur. Hier bak je de knoflook en tomatenpuur in 3-4 minuten. Voeg in de laatste minuut 4 eetlepels water per persoon toe (12 eetlepels dus) en roer dit tot een gladde saus. Je kunt dit verder op smaak brengen met peper en zout.
Laat ondertussen de tonijn uitlekken.
Platbroden met tonijn en ander lekkers beleggen
Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Besmeer de platbroden met de tomatensaus en beleg de platbroodpizza met tonijn, paprika en rode ui. Bestrooi ze als laatste met de geraspte belegen kaas. Je bakt de platbroden vervolgens in 9-10 minuten af in de voorverwarmde oven.
Serveren
Verdeel de rucola over platbroodpizza met tonijn en serveer.
Eet smakelijk!