RECEPT | Wokschotel met biefstukreepjes en paksoi
Na het posten van de foto van deze wokschotel met biefstukreepjes op Facebook, kreeg ik de vraag of ik het recept voor jullie wilde uittypen. Doe ik uiteraard met liefde!
Wokschotel met biefstukreepjes en paksoi
Dit gerecht zat in mijn Hello Fresh Box en heb ik een beetje eigen gemaakt door wat aan te passen in de ingrediënten.
Het is een lekker snel recept waar je ongeveer 20 minuten mee bezig bent. Als werkende- en ondernemende moeder vind ik het fijn om niet uren in de keuken te hoeven staan als ik thuis kom. Kan ik meer tijd besteden aan het samenzijn met het gezin.
Tip: Deze recepten staan ook binnen een half uur op tafel: platbroodpizza met tonijn of platbroodpizza met pesto
INGREDIËNTEN VOOR wokschotel met biefstukreepjes en paksoi (4 PERS)
Wij hebben het recept wat aangepast door de honing te vervangen voor rode pepers. Had geen honing in huis en wij zijn types die wel van pittig eten houden.
- 335 gram pandanrijst
- 4 knoflooktenen
- 2 rode paprika’s
- 400 gram paksoi
- 80 ml sojasaus
- 10 gram Verse Thaise basilicum
- 400 gram biefstukreepjes
- 2 bouillonblokjes (rund)
- peper & zout naar wens
- Zonnebloemolie, olijfolie of bakboter om mee te bakken
- 4 eetlepels Honing = volgens Hello Fresh recept (hebben wij niet toegevoegd)
- 2 rode pepers is dus een eigen draai aan het recept en vervanging voor de honing
Extra variatie tip: ik mag graag koken met noten. Ik heb dit gerecht ook al eens met wat cashew noten gemaakt. Echt super lekker! Even kapot hakken en daarna als garnering toevoegen. Ik bestel zelf meestal noten van Basboernoten.nl, deze webshop heeft ook lekkere mixjes voor in je yoghurtjes!
BENODIGDHEDEN, allergenen en dieet dingen:
Voor deze wokschotel met biefstukreepjes heb je een twee pannen nodig: Een pan met deksel voor de rijst en een hapjespan met deksel voor de biefstukreepjes en andere groenten.
allergenen: kan sporen bevatten van selderij. Het gerecht is verder lactosevrij maar bevat wel gluten en soja. Fijn voordeel: dit gerecht past zeer goed binnen een dieet waarbij je op de calorien let.
Leuk weet je over de Thaise basilicum: de blaadjes zijn een stuk steviger dan je kent van de normale versie. De smaak is ook een stuk sterker, ik kan het het beste omschrijven als anijsachtig. De geur deed me meteen denken aan het Turkse drankje, Raki.
Aan de slag: Rijst koken en groenten snijden
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg hier 1 bouillonblokje aan toe en kook de rijst afgedekt, in 12-15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Pers de knoflook (of snijd fijn). Snijd de rode paprika, rode pepers (naar wens) en paksoi in reepjes. Bewaar het groene gedeelte van de paksoi apart.
Groenten bereiden
Verwarm olie of bakboter op middelhoog vuur in een hapjespan met deksel. Bak in een minuutje de knoflook en voeg daarna de rode paprika en het witte gedeelte van de paksoi toe. Bak dit allen samen ook 1 minuut.
Voeg vervolgens 2 eetlepels water per persoon toe. Wil je honing gebruiken, voeg dit dat nu toe of zoals ons, de twee gesneden pepers. Verkruimel een bouillonblokje in de pan en laat de groenten, afgedekt, 4-6 minuten zachtjes koken.
Mengen en koken
Ris de Thaise basilicum blaadjes van de takjes en snijd deze in reepjes. Voeg de biefstuk toe aan de groenten en laat dit, onafgedekt, een minuur meebakken. Let hier goed op want biefstukreepjes zijn snel gaar!
Voeg 3/4de deel van de Thaise basilicum en het groene deel van de paksoi in de laatste minuut toe aan de pan en roer het geheel goed door.
Wokschotel met biefstukreepjes serveren:
Verdeel de rijst over de borden en leg de groenten met biefstukreepjes hier bovenop. Met de overige Thaise basilicum kun je de wokschotel garneren.
กินอร่อย
Het valt niet te lezen, maar dit is in elk geval eet smakelijk in het Thais haha!
Liefs, Cassandra