#PaterPaleis #3 | Het grote gordijnen dilemma, verhuisupdate

Weet je nog dat ik jullie vertelde over het leed wat raambekleding uitzoeken heet? Iets met gordijnen of shutters, of rolgordijnen of.. of. of… Nou, we zijn inmiddels een maand verder en er hangt iets voor de ramen. Er is dus enige voortgang, maar toch ook niet… Laat het me even uitleggen:

Ikea, uw beste vriend voor tijdelijke oplossingen:

Ode aan Ikea en haar goedkope gordijntjes. Voor een tientje kun je al een setje lichtdoorlatende gordijnen op de kop tikken. Van die inbetweens. Voor minder overigens ook, maar daar zal ik maar ik geen uitspraken over doen. Oké toch wel, die zijn lelek haha! Of nou ja, lelijk is een groot woord. Maar van die kanten oma dingen word ik niet heel erg vrolijk.

Het setje wat we hebben gekozen is eerst te doen hoor. Ze staan prima bij het geheel maar zijn het net niet. Voor ons tenminste. Net te licht. Niet perse qua kleur,  want witter dan wit kun je niet krijgen. Maar qua licht doorlaten. Kom ik later nog even op terug.

Had overigens graag een foto toegevoegd maar ik heb momenteel problemen met uploaden en kan hierdoor alleen de foto’s toevoegen die al in mijn omgeving stonden. Sorry!

Droom: elektrische gordijnrails

Maar goed, we zaten dus met dat dilemma over de raambekleding en we zijn er inmiddels wel over uit dat we gewoon graag gordijnen willen hebben. Enige waar we nu moeite mee hebben is de juiste kleur en stof kiezen.

Ondanks dat we nog steeds aan het tobben zijn over de kleur van de gordijnen, hebben we wel voor nood dus even een setje van Ikea opgehangen. Zo hebben we toch wat meer privacy, met name in de avonden. Omdat we op de begane grond wonen in ons appartementen complex, kan iedereen vanaf buiten naar binnen kijken. En dat doen de mensen natuurlijk ook maar al te graag. Lekker loeren. Ik hou er alleen niet zo heel erg van. In de woonkamer hebben we dus nog een set mooie verduisterende gordijnen nodig, en die wil ik het liefst met een elektrische gordijnrails..

Doe maar decadent Cass! Ja ik weet het! Maar ik hou van gemak en elegantie. En zeg nou zelf: is toch heerlijk makkelijk?! Met één druk op een knopje je gordijnen openen of sluiten.. Ik zeg perfect! Moet ieder huis standaard hebben! Staat ook zo chique, weet niet. Ik hou wel van zulke snufjes en gadgets in huis.

Ik wilde eigenlijk ook het Google Home systeem waarmee je je lampen bijvoorbeeld aan kunt zetten door Google dat op te dragen. Maar vindt de man niet een goed idee. Iets met privacy en het feit dat je telefoon in die stand dus continue jouw stem opneemt… Wat doen ze met die data? Het moet namelijk wel ergens worden opgeslagen op een server… Maar dat is weer een ander verhaal, we dwalen af.

De juiste gordijnen uitzoeken, wat een hel!

Ik vind het in elk geval werkelijk een ware hel om gordijnen te kiezen. Het ene is te licht, het andere te donker. Het volgende is weer te zwaar. En dan nog het feit dat er gordijnen zijn met mega leuke printjes. Moet ik een printje kiezen of effen houden en wil ik een soort van vitrage idee met een overgordijn?

Dat laatste denk ik wel, want nu zo alleen die simpele Ikea Vivan dingetjes ervoor is net niks. Of nou ja, net niks. Het staat netjes hoor. Maar ze zijn té licht doorlatend. En dat irriteert tijdens het tv kijken. Met name als het zonnetje heerlijk schijnt is het echt ontzettend vervelend. Je bekijkt meer je eigen spiegelbeeld in de televisie dan de daadwerkelijk film of serie. Fijn is dat wanneer je net zit te kwijlen van die knappe koppen van Riverdale.. #teamjughead in the building, wie is jouw favoriet? Als je kijkt tenminste…

Kleur bekennen…

Anyway, die gordijnen van Ikea zijn dus even tijdelijk tot we het perfecte stel hebben gevonden. Ik kon er niet meer zo goed tegen dat wanneer ik ‘s avonds door het huis loop, de hele buurt ziet wat ik uitspook. Als ik even lekker ongegeneerd wil neus peuteren, moet ik dat kunnen doen zonder dat de hele straat me loopt aan te gapen. Dus een prima oplossing eerst met die Ikea gevalletjes.

Maar goed, kleur bekennen dus… Ik heb echt al een boel leuke kleuren voorbij zien komen, maar een daadwerkelijke keuze maken vinden we erg moeilijk.

We zijn erg gecharmeerd van de kleur groen, een kleur die je in ons oude huis ook al zag terugkomen. Maar in dit huis ben ik bang dat het teveel word. We hebben namelijk een groene/grijze bank, groene eetkamerstoelen en daarnaast een groene eetbank. Vergeet ik de geverfde Early Dew muur trouwens nog, is ook groenig… En omdat het allemaal verschillende tinten groen zijn, die tot nu toe heel goed samenkomen overigens.. Ben ik bang dat we dan echt zo’n 50 tinten groen huis krijgen en het dan too much gaat worden.

whkmp's own verduisterend gordijn (140x180 cm), Donkergroen
Dit kleurtje groen ben ik overigens wel heel gecharmeerd van. Bron: Wehkamp, whkmp’s own verduisterend gordijn

De kleur okergeel heeft ook door m’n hoofd gespookt. Heb er meer accessoires van in huis zoals kaarsen, een lekker dekentje op de bank, bloempotten en kussens. Maar gordijnen zijn wel weer ff andere koek…  Okergeel is behoorlijk aanwezig en ondanks dat het geweldig staat bij groen, denk ik dat het geen verstandige keuze is.

In elk geval geen prints, maar effen gordijnen.

Denk overigens wel dat we niet voor print moeten gaan, wordt te druk in de kleine ruimte en ik hou het liever wel graag licht en luchtig. Hooguit misschien een werkje erin, maar dan in dezelfde kleur. Maar de gordijnen moeten dus wel wat zonlicht tegen kunnen houden.

Misschien moeten we voor grijs gaan? Zachtgrijs, beetje zo’n muiskleurtje denk ik? Is neutraal en verveelt niet zo snel. Met witte inbetweens ertussen om de privacy te bewaren…. Even een ruw voorbeeld hieronder. En bedenk dit even zonder die zwarte stang….

TERESIA Vitragegordijnen, 1 paar IKEA #PaterPaleis #3 | Het grote gordijnen dilemma momambition.nl
bron: Ikea

Terwijl ik dit type, zit ik dus gewoon hardop na te denken, maar dat hadden jullie vast al door. Vertel eens, hoelang hebben jullie er over gedaan om de juiste raambekleding te vinden voor jullie (nieuwe) woning? Zijn wij de enige mensen die het zo lastig vinden. Of zijn we gewoon te zinnig?

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.