Roerbakgarnalen, het slanke recept!
Het is weer een nieuw jaar en veel mensen zijn weer begonnen met goede voornemens. En de meeste vrouwen die ik spreek, zijn weer begonnen met diëten na al die smakelijke feestdagen. Zelf ben ik niet speciaal aan het diëten, maar ik sport nu weer na 6 jaar. En aangezien ik voornamelijk krachttraining doe, heb ik wel powerfood nodig! Dus hier een superlekker en gezond gerecht, roerbakgarnalen:
Roerbakgarnalen voor 2 pers.
Nodig:
- 1 Kg gamba’s of reuzengarnalen, rauw en ongepeld.
- Noodles of rijst
- Chilipoeder
- Chilisaus
- Oestersaus
- Ketjap
- 3 knoflook teentjes
- Wokgroenten
- Wokpan of hapjespan
- Wokolie
Bereiding:
- Kook de noodles of rijst volgens de verpakking, laat het afkoelen
- De gamba’s moeten gepeld worden voordat ze in de marinade gaan. Rauwe en ongepelde garnalen zijn over het algemeen lekkerder dan gepelde. En vaak zijn de gepelde een stuk kleiner. De garnalen moeten goed ontdooit zijn voordat je ze gaat pellen. Doe ze daarna in een schaal
- Dan maak je de marinade voor de garnalen
- De ingrediënten gaan direct bij de garnalen zodat het goed in kan trekken.
- Eerst de knoflookteentjes uitpersen, dan een beetje chilipoeder (naar smaak toevoegen), dan 1 volle eetlepel chilisaus, 4 flinke eetlepels oestersaus, en 2 a 3 eetlepels ketjap.
- Roer alles goed door elkaar en laat de garnalen met de marinade ongeveer 10 minuten staan.
- Als je groente heb gekocht om zelf nog te snijden, dan doe je dat eerst voordat je gaat beginnen met wokken.
- Zet de wokpan op hoog vuur en doe er wokolie in.
- Als de olie heet genoeg is kunnen de gamba’s erin.
- De gamba’s moeten goed gaar zijn, anders kan je er ziek van worden.
- Om te checken of ze gaar zijn, kan je er 1 uit de pan pakken na een paar minuten. Snij hem door midden en als die wit is ( dus niet doorzichtig wit) dan is die gaar.
- Vervolgens gaan de groenten erbij, even 2 min mee wokken.
- Dan de noodles of de rijst erbij, net zolang tot de noodles of rijst warm is.
Het is een makkelijk recept, dus neemt ook niet teveel tijd in beslag. Eet smakelijk en laat het me weten als je het geproefd heb!
Vlijtig Liesje says:
Ik ben geen garnalen fan maar het ziet er wel smakelijk uit!
Petra van der Poll says:
Janmer dat je er geen fan van bent, ik kom zelf uit een vissersdorp dus ik ben gek op bijna alle soorten vis en schaaldieren haha. Heb je misschien een voorkeur van een gerecht wat je graag een keer zou willen zien op deze pagina?
Nicole says:
Oeh klinkt lekker! Ben gek op garnalen!
Petra van der Poll says:
Nicole, je zal geen spijt krijgen als je het probeert :-P
Reshma says:
Ik hou van garnalen, heerlijk receptje die ik zeker ga uitproberen!