The Body Shop Almond Milk & Honey #loveyourskin

“Invest in your skin, it is going to represent you for a long time” met deze prachtige quote open ik hiermee meteen de nieuwe #loveyourskin campagne van the Body Shop. The Body Shop Almond Milk & Honey lijn is een mix van met zorg uitgekozen ingrediënten uit de community trade en natuurlijke bronnen. Op maat gemaakt, speciaal voor de gevoelige en droge huid.. Ideaal dus in de winterperiode en wij mochten het testen!!

Eerste indruk van The Body Shop Almond Milk & Honey lijn

Eerste indruk? Ontzettend benieuwd! Zowel ik als mijn dochter hebben allebei een heel gevoelige huid. Zwitsal komt er hier niet in. Sorry meiden die mij hebben overladen met Zwitsal tijdens mijn babyshower, maar Leia krijgt hier ontzettende uitslag van en ik heb dit dus allemaal weggegeven. Daarvoor in de plaats heb ik voor Leia eigenlijk altijd wel producten van Natusan of Neutral. De producten kwamen op het aangewezen moment binnen. Zoals jullie vast hebben meegekregen op social media, heeft Leia vorige week te kampen gehad met de zesde ziekte. Ontzettend sneu, want haar hele huid was bont en kapot. Ze heeft zichzelf tot huilend aan toe kapot gekrabt en hiervoor een hormoonzalfje ontvangen van de huisarts.

Persoonlijk ben ik niet zo snel van het smeren en geven van agressieve middelen. Hormoonzalf maakt je huid een stuk dunner en in het verleden is het ook al een paar keer, naar mijn mening, te makkelijk voorgeschreven. De zalf deed helaas ook niet zijn werk en daarvoor kregen wij een ander, nog agressiever zalfje. Zo rond het einde van de week ben ik aan de gang gegaan met deze producten. Ook op Leia. En ze reageerde er zo lief op.

“Oh mama, ikke mooi! Lekker zacht”. De lieve schat. Ze blij dat ze enige verfrissing kon vinden. Ze werd er serieus vrolijker van en dat doet mijn moederhart dan weer goed. Uiteraard heb ik vooraf de ingrediëntenlijst doorgenomen en ik zag er geen kwaad in om de producten ook op haar te gebruiken, helemaal niet nu ik zie dat ze ervan op leeft.

The Body Shop Almond Milk & Honey review

The Body Shop Almond Milk & Honey

De nieuwe Almond milk & Honey lijn van The Body Shop bevat in totaal 7 producten waarvan ik er drie heb mogen uitproberen.

 • The Body Shop Almond Milk & Honey Gently Exfoliating Cream Body Scrub – € 18,00
 • The Body Shop Almond Milk & Honey Soothing & Caring Cleansing Bar – € 5,00
 • The Body Shop Almond Milk & Honey Sooting & Restoring Body Lotion – € 10,00
 • The Body Shop Almond Milk & Honey Calming & Protecting Hand Cream – € 5,50
 • The Body Shop Almond Milk & Honey Soothing & Restoring Body Butter – € 16,00
 • The Body Shop Almond Milk & Honey Sooting & Caring Bath Milk – € 15,00
 • The Body Shop Almond Milk & Honey Soothing & Caring Shower Cream – € 7,00

The Body Shop Almond Milk & Honey review

De pluspunten van The Body Shop Almond Milk & Honey lijn:

 • Samengesteld zonder kleurstoffen, minerale oliën en Petrolatum (ook wel bekend als Vaseline)
 • Hypoallergene geur
 • 100% Vegetarisch
 • Dermatologisch getest
 • Mét biologische amandelolie  uit Spanje en Community trade Honing uit Ethiopië
 • Rustgevende en herstellende eigenschappen
 • Lichte en voedende texturen
 • Cruelty Free!

The Body Shop Almond Milk & Honey review

The Body Shop Almond Milk & Honey Soothing & Caring bath milk 

inhoud: 400 ml €15,-

Ik ben lichtelijk teleurgesteld over het gebruik van de harde reiniger SLES en harde alcohol als benzyl alcohol. Jammer. Daarentegen zitten er gelukkig wel wat hydraterende, kalmerende, en verzorgende ingrediënten in zoals glycerine, honing, kokosextract, zoete amandelolie en amandelextract. Nu ben ik zelf nooit echt een badder figuur geweest, na een kwart a twintig minuten heb ik het wel gezien zeg maar. Maar sinds Leia er is gaan we vaak gezellig samen in bad.

Nu ben ik door de SLES wat huiverig in het gebruik met haar erbij, ook lees ik dat dit product niet geschikt is voor kinderen. Dus ik koos dit keer voor een bad voor mij alleen, maar was aangenaam verrast. Dankzij de geur werd ik ontzettend relaxed en rustig. Het heeft dus een kalmerend effect. Heerlijk. Dit moet ik echt vaker doen! Mijn huid voelt ontzettend zacht aan en voelt niet meer zo trekkerig als voorheen.

The Body Shop Almond Milk & Honey review The Body Shop Almond Milk & Honey review

The Body Shop Almond Milk & Honey Soothing & Restoring body butter

inhoud: 200 ml €16,-

Bodybutters zijn toch wel één van mijn favoriete smeersels en dan met name die van The Body Shop.. Ze zijn altijd heel erg rijk, smeren fijn en voeden echt de huid. Maar ook hier ben ik helaas een beetje teleurgesteld door het gebruik van benzyl alchohol. gelukkig staat deze wel z’n beetje aan het einde van de ingrediëntenlijst en daarvoor dus redelijk wat mooie voedende, hydraterende en beschermende bestanddelen zoals shea boter, glycerine, soja olie, honing en meer. Hierdoor zul je niet echt veel merken van het “negatieve” ingrediënt. Ik gebruik body butters vooral voor het slapen gaan en smeer mijzelf dan altijd rijkelijk in. De volgende dag ben ik verzekerd van een heerlijk zacht huidje. Vind de man ook erg fijn.

The Body Shop Almond Milk & Honey review The Body Shop Almond Milk & Honey review

The Body Shop Almond Milk & Honey Soothing & Restoring body lotion

inhoud: 200 ml €10,-

Hier ben ik dus echt lyrisch over. Deze fijne bodylotion beschermt je tegen de ongemakken van een trekkerige en jeukende huid. Deze heb ik dan ook veelvuldig gesmeerd bij Leia en met succes. Ik zie haar huid gewoon verbeteren en hij laat een zachte fijne geur aan. Ik moet trouwens bekennen dat ik dit eerder een body cream zou noemen qua textuur. Een lotion is naar mijn mening toch wat dunner qua substantie. Een absolute pluspunt is dat deze body lotion geen witte vlekken achterlaat en dus heel mooi en vooral snel in de huid trekt. Alsof je huid ontzettend dorstig is..

The Body Shop Almond Milk & Honey review The Body Shop Almond Milk & Honey soothing & restoring body lotion review

Eindoordeel:

Ondanks het gebruik van SLES en benzyl alcohol in de bath milk en de bodybutter ben ik ontzettend tevreden over deze Almond Milk & Honey lijn van The Body Shop. Het is een lijn zonder poespas, maar met pure en eerlijke ingrediënten. Mooie zachte producten met een waanzinnig lekkere en subtiele geur voor de winter maanden. Echt top! Ik ben nu nog nieuwsgieriger naar de rest van de producten uit deze lijn.

De producten zijn vanaf deze maand verkrijgbaar in zowel de winkels als de online webshop.

Wat zijn jouw favoriete skincare producten in de winter?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.