3 trucjes kunnen je helpen tijdens het ochtendritueel

In de ochtend is de klok mijn grootste vijand. Ik wil graag dat Leia met een goed gevulde maag en een fatsoenlijke outfit de deur uitgaat, maar he, zelf wil ik ook wel graag toonbaar op mijn werk aankomen. Deze 3 trucjes kunnen je helpen tijdens het ochtendritueel

Deze 3 trucjes kunnen je helpen tijdens het ochtendritueel.

Dek de tafel een avond van te voren

Dek de tafel een avond van te voren, vlak voor je naar bed gaat. Ideaal. Je hoeft in de ochtend alleen nog maar het ontbijt op tafel te zetten. Wat ik overigens ook doe is de avond ervoor vast de broodtrommels klaar maken. Dat scheelt een hoop kostbare tijd in de ochtend.

Zorg voor structuur in de badkamer

Zijn tandenpoetsen en haren kammen standaard reden voor gedoe? Doormiddel van een spelletje kun je structuur aanbrengen. Hier is het tandenpoetsen en haren kammen gelukkig (even afkloppen hoor) één van de favoriete bezigheden van mijn dochter, maar ik ken genoeg gezinnen waar het een heus drama is. Door een duidelijk stappenplan te maken door bijvoorbeeld stickers op de items te plakken creëer je structuur. En laten kinderen dat nou net fijn vinden.

Bescherm je outfit

Zit je regelmatig onder de pindakaas of chocopasta vlekken na het ontbijt? Moet je je dan ALWEER omkleden? En kom je dan dus weeeeeer te laat? Bescherm je nette (werk) outfit met een badjas. Trek hem gewoon aan over je outfit. Wanneer er dan een vlek op komt pleur je hem zo in de was en is je outfit nog brandschoon. Hoera, hoef je jezelf ook niet meer om te kleden!

Hopelijk hebben jullie iets aan deze handige trucjes voor tijdens het ochtendritueel. Mocht je meer tips willen dan is dit artikel over time-management voor werkende moeders misschien ook wel wat voor jou!

 

8 thoughts on “3 trucjes kunnen je helpen tijdens het ochtendritueel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.